ΦΑΡΜΑΚO

«Αύριο, ένα νέο επάγγελμα»: Ημερίδα του ΠΕΙΦΑΣΥΝ για το φαρμακευτικό επάγγελμα

Ημερίδα με κεντρικό μήνυμα «ΑΥΡΙΟ, ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ», οργανώνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ, πιστός στο όραμα του να παρέχει στους φαρμακοποιούς υπηρεσίες και δράσεις για την υποστήριξη του φαρμακείου και την μετεξέλιξη του φαρμακευτικού επαγγέλματος.

«Αύριο, ένα νέο επάγγελμα»: Ημερίδα του ΠΕΙΦΑΣΥΝ για το φαρμακευτικό επάγγελμα

Οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν στις 09:30 και θα ολοκληρωθούν στις 18:00. Οι εισηγητές θα μιλήσουν για τις σημαντικές αλλαγές που επιτελούνται στο χώρο της φαρμακευτικής αγοράς στον Δυτικό κόσμο, και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρόκειται να αναλάβει το φαρμακείο στη φροντίδα υγείας, την πρόληψη των παθήσεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς.

Στα αξιοσημείωτα της ημερίδας, είναι η ομιλία του διεθνώς αναγνωρισμένου Καθηγητή Μοριακής Φαρμακολογίας, Eoin O'Brien για τον βασικό ρόλο των φαρμακοποιών στη διαχείριση ασθενών με υπέρταση τον 21ο αιώνα.

Στο κλείσιμο της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση (Στρογγυλό Τραπέζι) με θέμα «Αύριο, Ένα Νέο Επάγγελμα» στην οποία Έλληνες φαρμακοποιοί θα παρουσιάσουν τη δική τους εμπειρία στην εφαρμογή συμβουλών υγείας και φαρμακευτικής φροντίδας και θα γίνει συζήτηση, για τις προκλήσεις και ευκαιρίες στον τομέα της υγείας και την αναγκαιότητα να μπει το επάγγελμα σε μια νέα γραμμή πλεύσης.

Η διοργάνωση της ημερίδας από τον ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ είναι η πρώτη από μια σειρά ενεργειών που θα ακολουθήσουν σχετικά με την αναβάθμιση του ρόλου του φαρμακοποιού, καθιστώντας τον την πρώτη επιλογή συνεργασίας των φαρμακοποιών λόγω του υψηλού επιπέδου ποιότητας που χαρακτηρίζει κάθε του υπηρεσία και λόγω της δέσμευσής του για την στήριξη του φαρμακείου.