ΦΑΡΜΑΚO

Αναλώσιμα: Γιατί κάποιοι κωδικοί αποζημιώνονται σε χαμηλότερες τιμές;

Γιατί κάποιοι κωδικοί αναλωσίμων αποζημιώνονται σε χαμηλότερες τιμές από ό,τι όλοι οι υπόλοιποι; ρωτούν οι φαρμακοποιοί τον πρόεδρο του Οργανισμού Σωτήρη Μπερσίμη, ωστόσο απάντηση δεν έχουν λάβει ακόμη, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του κλάδου. 

Αναλώσιμα: Γιατί κάποιοι κωδικοί αποζημιώνονται σε χαμηλότερες τιμές;

Απάντησ ωστόσο, έλαβαν οι φαρμακοποιοί για το λόγο παράλειψης κάποιων προϊόντων από τη λίστα των αναλωσίμων που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, η οποία εκδόθηκε στο ΦΕΚ 3491, με ημερομηνία 5 Οκτωβρίου 2017.

Ειδικότερα, η δικηγόρος Δέσποινα Νικολαΐδου ενημερώνει ότι επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ (συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Φαρμάκου) και επιβεβαίωσε ότι το εν λόγω ΦΕΚ περιλαμβάνει μόνο τα αναλώσιμα προϊόντα, για τα οποία υπάρχουν τιμές σε τρεις τουλάχιστον χώρες της Ε.Ε.

Τα υπόλοιπα προϊόντα, τα οποία είτε κυκλοφορούν αποκλειστικά στην Ελλάδα, είτε έχουν τιμές σε λιγότερες από τρεις χώρες της Ε.Ε., δηλ. τα χαρακτηριζόμενα ως «εγχωρίως παραγόμενα ή εγχωρίως κυκλοφορούντα», σύμφωνα πάντα με την αρμοδία Διεύθυνση του Οργανισμού, εξακολουθούν να αποζημιώνονται κανονικά, με τη διαδικασία που ακολουθείται μέχρι σήμερα. Για τα προϊόντα αυτά, θα υπάρξει ξεχωριστή απόφαση του ΕΟΠΥΥ, η οποία θα δημοσιευθεί επίσης σε ΦΕΚ σύντομα.

Πηγή: Φαρμακευτικός Κόσμος

Διαβάστε ακόμη:

Φαρμακοποιοί: Πίστωση χρόνου για την εφαρμογή του νέου καταλόγου αναλώσιμων προϊόντων



Απλήρωτοι οι φαρμακοποιοί της Αττικής επί 5 μήνες για τα αναλώσιμα