ΦΑΡΜΑΚO

ΣΦΕΕ για την απόφαση Roche: Το υπ. Υγείας να υλοποιήσει τώρα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

Μία ψύχραιμη απάντηση δίνει ο ΣΦΕΕ, το κορυφαίο θεσμικό όργανο της φαρμακοβιομηχανίας, για το θέμα της απόσυρσης του ογκολογικού φαρμάκου της Roche, τονίζοντας πως «κάθε εταιρία, αποφασίζει και χαράσσει τη δική της εμπορική πολιτική σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

ΣΦΕΕ για την απόφαση Roche: Το υπ. Υγείας να υλοποιήσει τώρα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

Ωστόσο, καλεί για ακόμη μία φορά το Υπουργείο Υγείας, να επανεξετάσει άμεσα τα μέτρα αυτά και να προχωρήσει στην υλοποίηση των απαραίτητων, διαρθρωτικών αλλαγών, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Ο ΣΦΕΕ προσθέτει ακόμη, πως τα οριζόντια φοροεισπρακτικά και δυσβάσταχτα μέτρα, κρύβουν τεράστιους κινδύνους για τους Έλληνες ασθενείς και το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΦΕΕ έχει ως εξής:

Δήλωση ΣΦΕΕ για απόσυρση ογκολογικού σκευάσματος

«Κάθε εταιρία αποφασίζει και χαράσσει τη δική της εμπορική πολιτική σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) έχει επισημάνει επανειλημμένως -εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον- τους κινδύνους και τις τραγικές επιπτώσεις της νέας φαρμακευτικής πολιτικής στους Έλληνες ασθενείς και το δημόσιο σύστημα Υγείας.
Ο ΣΦΕΕ έχει υπογραμμίσει την αντίθεση του στα οριζόντια φοροεισπρακτικά και δυσβάσταχτα μέτρα. Ταυτόχρονα, έχει προτείνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις με προτεραιότητα τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών στην απαραίτητη θεραπεία. Επιπλέον, οι προτάσεις του ΣΦΕΕ διασφαλίζουν τόσο τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας όσο και των εταιριών μελών του και των εργαζομένων τους.
Καλούμε για ακόμη μία φορά το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει άμεσα τα μέτρα αυτά και να προχωρήσει στην υλοποίηση των απαραίτητων, διαρθρωτικών αλλαγών, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες».

Το δριμύ κατηγορώ του υπουργού Υγείας

Εν τω μεταξύ, δριμύ κατηγορώ στη φαρμακευτική ROCHE εξαπολύει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός για την απόφαση της εταιρείας να βγάλει εκτός θετικής λίστας, ένα καινοτόμο φάρμακό της που αφορά σε θεραπεία για το μελάνωμα.

Ο υπουργός χαρακτηρίζει μάλιστα την απόφαση αυτή, ως προκλητική, απαράδεκτη και εκβιαστική κίνηση, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους πολίτες, ότι «θα διασφαλίσουν με κάθε τρόπο τη συνέχιση της θεραπείας όσων ασθενών έχουν ήδη τεθεί σε αγωγή και την εγγυημένη φαρμακευτική κάλυψη όσων στο μέλλον θα έχουν ανάλογη κλινική ένδειξη». Τονίζει ακόμη, πως η προκλητική τακτική της ROCHE πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας και από όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Διαβάστε ακόμη:

Ξανθός: Προκλητική & εκβιαστική η ενέργεια της Roche - Δεν κινδυνεύουν οι ασθενείς



Η Roche αποσύρει ογκολογικό φάρμακο για το μελάνωμα από τη θετική λίστα