ΦΑΡΜΑΚO

Roche: Δωρεάν το ογκολογικό φάρμακο σε όλους τους ασθενείς μέχρι το τέλος της θεραπείας τους

Δωρεάν θα διαθέτει το ογκολογικό της σκεύασμα Cotellic (cobimetinib) η Roche σε όλους τους ασθενείς που θα βρίσκονται υπό αγωγή και μέχρι να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους, αναφέρει σε νέα της ανακοίνωση η εταιρεία την Τετάρτη το απόγευμα. 

Roche: Δωρεάν το ογκολογικό φάρμακο σε όλους τους ασθενείς μέχρι το τέλος της θεραπείας τους

Αποδεικνύουμε έτσι έμπρακτα, ότι συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε με ευαισθησία και υπευθυνότητα στις ανάγκες των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας υπερβαίνοντας τις προκλήσεις που διαμορφώνει η υιοθέτηση περιοριστικών μέτρων στη σύγχρονη πολιτική υγείας, επισημαίνει η εταιρεία, καλώντας παράλληλα και πάλι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Υγείας, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των εταιρειών του κλάδου για την επανεκκίνηση του διαλόγου και την υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Να θυμίσουμε ότι οι ασθενείς με μεταστατικό μελάνωμα στην Ελλάδα που λαμβάνουν το εν λόγω ογκολογικό φάρμακο είναι 40. Στη θετική λίστα το φάρμακο εντάχθηκε τον Φεβρουάριο του 2017.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Roche έχει ως εξής:

«H Roche Hellas έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, για τη δωρεάν διάθεση του ογκολογικού σκευάσματος Cotellic (cobimetinib) σε όλους τους ασθενείς που θα βρίσκονται υπό αγωγή τη στιγμή που το προϊόν θα αποσυρθεί από τη θετική λίστα έως και την ολοκλήρωση της θεραπείας τους, έχοντας προβεί στην κατάθεση σχετικού αιτήματος στον Ε.Ο.Φ.

Με τη δωρεάν διάθεση του φαρμάκου αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε με ευαισθησία και υπευθυνότητα στις ανάγκες των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας υπερβαίνοντας τις προκλήσεις που διαμορφώνει η υιοθέτηση περιοριστικών μέτρων στη σύγχρονη πολιτική υγείας.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Υγείας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των εταιρειών του κλάδου για την επανεκκίνηση του διαλόγου και την υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επαναπροσδιορισθούν οι σχετικές πολιτικές προς όφελος των ασθενών με πρωταρχικό μέλημα την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε καινοτόμες θεραπείες σήμερα, αλλά και στο μέλλον».

Διαβάστε ακόμη:

Τρύφων: Το σύστημα ευνοεί τα ακριβά φάρμακα - Η Ελλάδα αυτοκτονεί οικονομικά



ΕΛΛΟΚ: Υπουργείο & Roche να βρουν άμεσα λύση για τους καρκινοπαθείς - Είναι η κορυφή του παγόβουνου

ΣΦΕΕ για την απόφαση Roche: Το υπ. Υγείας να υλοποιήσει τώρα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

Ξανθός: Προκλητική & εκβιαστική η ενέργεια της Roche - Δεν κινδυνεύουν οι ασθενείς

Η Roche αποσύρει ογκολογικό φάρμακο για το μελάνωμα από τη θετική λίστα