ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το μπρόκολο σώζει από την αρθρίτιδα

Οι επιστήμονες δηλώνουν πως το μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τηςοστεοαρθρίτιδας.

Το μπρόκολο σώζει από την αρθρίτιδα

Το μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τηςοστεοαρθρίτιδας.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο East Anglia ανακάλυψαν πως ηουσία σουλφοραφάνη, η οποία βρίσκεται στο μπρόκολο, στα λαχανάκια Βρυξελλών καιστο λάχανο, καθυστερεί την καταστροφή του χόνδρου των αρθρώσεων.

Έως τώρα, οι ερευνητές έχουν πραγματοποιήσει δοκιμές σε μοντέλα κυττάρωντου χόνδρου, σε ιστούς και σε ποντίκια και επιθυμούν να προχωρήσουν σε δοκιμέςσε ανθρώπους.

Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα, μια πάθησηστην οποία η επιφάνεια της άρθρωσης φθείρεται και επομένως η κίνηση δεν είναιομαλή. Συνήθως επηρεάζει τα υπέρβαρα άτομα ή εμφανίζεται λόγω παλαιότερουτραυματισμού της άρθρωσης.

Τα ευρήματα της έρευνας είναι πολλά υποσχόμενα και αναμένεται να βοηθήσουντόσο τους ασθενείς που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πάθηση όσο και τον υγιήπληθυσμό για προληπτικούς λόγους.

Είναι η πρώτη φορά που η επιστημονική κοινότητα καταφέρνει να καταδείξει ταοφέλη μιας διατροφικής συνήθειας σε σχέση με την εκδήλωση οστεοαρθρίτιδας και στηνπερίπτωση που οι δοκιμές αποδειχθούν επιτυχείς σε ανθρώπους, θα μπορούμε ναμιλήσουμε για σημαντική επιστημονική ανακάλυψη.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Arthritis and Rheumatism (Αρθρίτιδα και Ρευματισμός).

Πηγή: http://news.yahoo.com