ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όσα ρωτάμε μόνο το Google!

Υπάρχουν μερικάπράγματα που ντρεπόμαστε να ρωτήσουμε ακόμη και το γιατρό μας. Είναι πιο εύκολολοιπόν να αναζητήσουμε πληροφορίες στο Διαδίκτυο. Οι απαντήσεις βέβαια δεν είναιπάντοτε αξιόπιστες.

Όσα ρωτάμε μόνο το Google!

Υπάρχουν μερικάπράγματα που ντρεπόμαστε να ρωτήσουμε ακόμη και το γιατρό μας. Είναι πιο εύκολολοιπόν να αναζητήσουμε πληροφορίες στο Διαδίκτυο. Οι απαντήσεις βέβαια δεν είναιπάντοτε αξιόπιστες.

Για το λόγο αυτό,οι γιατροί δίνουν απαντήσεις στα πιο… ντροπιαστικά συμπτώματα.

Ερώτηση: Γιατί θέλω να πάω στην τουαλέτα ότανγυμνάζομαι;

Απάντηση: Η ακράτεια ούρων κατά τη σωματική άσκηση είναι πολύσυχνή, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Μπορεί να οφείλεται στην αυξημένη πίεση στηνκοιλιακή χώρα ή στην υπέρμετρη δραστηριότητα της κύστης, καθώς πιέζονται οιμύες στα τοιχώματά της. Όσον φορά τις κενώσεις, προσπαθήστε να πηγαίνετε στηντουαλέτα πριν γυμναστείτε. Αποφύγετε να καταναλώσετε καφέ, τσάι ή χυμό μήλουπριν τη γυμναστική, καθώς τα ροφήματα αυτά παρακινούν την περισταλτική κίνησητου εντέρου.

Ερώτηση: Γιατί έχω τόσες κρεατοελιές;

Απάντηση: Δεν είναι απόλυτα κατανοητό πώς εμφανίζονται οικρεατοελιές, είναι όμως συχνότερες στα υπέρβαρα άτομα. Είναι συνήθως ακίνδυνες,εκτός αν διογκωθούν ή μολυνθούν. Δεν είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, είτε μεκαυτηριασμό είτε με χειρουργική επέμβαση.

Ερώτηση: Γιατί μυρίζουν άσχημα τα πόδια μου;

Απάντηση: Τα πόδια μυρίζουν έντονα όταν ιδρώνουν. Υπάρχουνστο σώμα βακτήρια τα οποία πυροδοτούνται από τον ιδρώτα και εκκρίνουν οσμές. Ταδιαφορετικά είδη βακτηρίων αναδύουν διαφορετικές οσμές και επομένως τα πόδια κάθεανθρώπου μυρίζουν διαφορετικά. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν φοράμεκάλτσες από νάιλον, καθώς δεν απορροφούν τον ιδρώτα. Υπάρχουν ειδικά αποσμητικάγια τα πόδια, τα οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

Ερώτηση: Είναι φυσιολογικό να έχω πολύ κερί στααυτιά;

Απάντηση: Η συσσώρευση αυτής της ουσίας στα αυτιά είναιαρκετά συχνό φαινόμενο. Ο τακτικός και σωστός καθαρισμός του αυτιού βοηθά νααποφύγουμε τη συσσώρευση. Αρκετά αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης είναι και τοφαρμακευτικό οξυζενέ. Το οξυζενέ διαλύει το κερί και κρατά το αυτί καθαρό.

Ερώτηση: Γιατί ιδρώνω τόσο πολύ;

Απάντηση: Σκοπός της εφίδρωσης είναι η ρύθμιση της θερμοκρασίαςτου σώματος. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώνεται η εφίδρωση μπορεί να είναιη απάντηση στο ερώτημα. Μπορεί να πρόκειται απλώς για στρες ή για μιαφυσιολογική αντίδραση του οργανισμού στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Απόιατρικής πλευράς, είναι ένδειξη μιας πάθησης που ονομάζεται υπεριδρωσία, ηοποία επιδέχεται θεραπείας. Η πάθηση αυτή αφορά στη μη φυσιολογική ενεργοποίησητων ιδρωτοποιών αδένων.

Ερώτηση: Γιατί το στομάχι μου γουργουρίζει τόσοδυνατά;

Απάντηση: Το σύμπτωμα αυτό είναι αρκετά ασαφές, καθώς μπορείνα υποδεικνύει κάτι αθώο ή κάτι αρκετά επικίνδυνο. Για παράδειγμα, μπορεί να είναιαπλώς ένδειξη δυσανεξίας στη λακτόζη ή να είναι σύμπτωμα φλεγμονώδους νόσου τουεντέρου. Επίσης, οι ήχοι που κάνει το στομάχι μπορεί να οφείλονται σταανθρακούχα ή στην εισπνοή αέρα κατά την κατάποση των τροφών. Εάν οι δυνατοίαυτοί ήχοι είναι συχνοί, προκαλούν έντονη δυσφορία και διαρκούν για αρκετέςμέρες, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.