ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί τα παιδιά τρελαίνονται για τα γλυκά;

Υπάρχει παιδί που να μην τρελαίνεται για τα γλυκά; Μάλλονόχι! Μία νέα έρευνα που πραγματοποίησαν Αμερικανοί ερευνητές τουΠανεπιστημίου της Ουάσιγκτον

Γιατί τα παιδιά τρελαίνονται για τα γλυκά;

Υπάρχει παιδί που να μην τρελαίνεται για τα γλυκά; Μάλλονόχι!

Μία νέα έρευνα που πραγματοποίησαν Αμερικανοί ερευνητές τουΠανεπιστημίου της Ουάσιγκτον και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Physiology &Behavior», δείχνει ότι η «εμμονή» των παιδιών στα γλυκά έχει βιολογική βάση καισχετίζεται με τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξής τους.

Τα παιδιά, λοιπόν, εξαιτίας του ότι η ανάπτυξή τους είναιταχεία και συνακόλουθα και οι ανάγκες τους σε θερμίδες, είναι βιολογικάπρογραμματισμένα να αγαπούν τη γλυκιά γεύση, που τους εξασφαλίζει τηναπαραίτητη ενέργεια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η «παγκόσμια» αυτή αγάπη για ταγλυκά, περιορίζεται όσο το παιδί μεγαλώνει και η φυσική του ανάπτυξη επιβραδύνεται.

Το επόμενο βήμα θα είναι να εντοπίσουν ποιος είναι ακριβώςεκείνος ο παράγοντας που σχετίζεται με την ανάπτυξη του οργανισμού, ο οποίοςστέλνει το κατάλληλο σήμα στον εγκέφαλο και επηρεάζει, μέσω αυτού, τηνπροτίμηση του παιδιού για γλυκά.

Άλλοι βιολογικοί παράγοντες, όπως η εφηβεία και τα επίπεδατων σεξουαλικών ορμονών, όπως διαπιστώθηκε, δεν σχετίζονται με την προτίμησητων νέων για γλυκά.