ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λέιζερ αφαιρεί τον καρκίνο σε 15 λεπτά!

Μια νέα, επαναστατική θεραπεία έχει τη δυνατότητα να καταπολεμήσει τον καρκίνοτου στήθους σε 15 μόλις λεπτά, χωρίς να χρειάζεται επακόλουθη επέμβασημαστεκτομής. Δεν είναι παράξενο που η επιστημονική κοινότητα έχει υποδεχθεί μετόσο ενθουσιασμό αυτήν την ανακάλυψη.

 
Λέιζερ αφαιρεί τον καρκίνο σε 15 λεπτά!

Μια νέα,επαναστατική θεραπεία έχει τη δυνατότητα να καταπολεμήσει τον καρκίνο τουστήθους σε 15 μόλις λεπτά, χωρίς να χρειάζεται επακόλουθη επέμβαση μαστεκτομής.Δεν είναι παράξενο που η επιστημονική κοινότητα έχει υποδεχθεί με τόσοενθουσιασμό αυτήν την ανακάλυψη.

Η κυρία Fiona Fisher από το Λονδίνο διαγνώσθηκε με καρκίνο του στήθους το καλοκαίρι και ηέκπληξή της ήταν φανερή όταν οι γιατροί της πρότειναν να εξαφανίσουν τον όγκομε τη βοήθεια λέιζερ.

Η διαδικασίααπαιτούσε να της χορηγήσουν ενέσιμη μορφή φαρμάκου ώστε να κάνουν τον όγκο πιοευαίσθητο στο φως. Στη συνέχεια, μέσω μιας βελόνας, θα έστρεφαν το λέιζερ κατάτου καρκίνου.

«Η διαδικασίαήταν λιγότερο επεμβατική σε σχέση με τη βιοψία, προκειμένου να επιβεβαιώσω τηδιάγνωση», δήλωσε η 57χρονη ασθενής στη Daily Mail.

Η κυρία Fisher είναι το επίκεντρο ενός καλά σχεδιασμένουκαι έγκυρου πειράματος, το οποίο μπορεί να φέρει την επανάσταση στη θεραπείατου καρκίνου του στήθους.

Μόλις πριν οκτώ εβδομάδες,η ασθενής άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα ανησυχητικά συμπτώματα. Δεκαπέντε ημέρεςμετά, ξεκίνησε τη φωτοδυναμική θεραπεία (PDT), στο πλαίσιο των δοκιμών που πραγματοποιούνταιστο Royal Free Hospital του Λονδίνου. Οι ασθενείς που θα λάβουν αυτή τη δοκιμαστική θεραπεία είναισυνολικά 30.

Η φωτοδυναμικήθεραπεία ξεκίνησε να εφαρμόζεται για την καταπολέμηση του καρκίνου πριν 25χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πλέον, έχει εγκριθεί από το Εθνικό ΙνστιτούτοΥγείας και Κλινικής Αριστείας (NICE) ως θεραπεία κατά του καρκίνου του δέρματος (μη μελανωματικής μορφής), τωνπνευμόνων, του οισοφάγου, καθώς και για την καταπολέμηση όγκου στο κεφάλι.

Πρόκειται για μιαπολύ αποτελεσματική θεραπεία χωρίς υψηλό κόστος.



Μέχρι πρόσφατα, ηθεραπεία με λέιζερ δεν είχε τελειοποιηθεί, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να παρουσιάζουνγενικευμένη ευαισθησία στο φως.

Πλέον,χρησιμοποιούνται νέα φάρμακα που δεν παραμένουν στο σώμα για περισσότερες από48 ώρες κι έτσι δεν επηρεάζουν τον ασθενή.

Το βασικόπλεονέκτημα της νέας τεχνολογίας είναι ότι δεν προκαλεί βλάβες στους υγιείς ιστούς,αφήνοντας ανέπαφο το στήθος.