ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα τατουάζ της Χρυσής Αυγής – πώς τα σβήνουν οι δερματολόγοι

Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί δερματολόγοι έσπευσαν να δηλώσουν στα Media ότι δέχθηκαν επισκέψεις από αρκετούς, οι οποίοι ζήτησαν να τους σβήσουν τατουάζ με ναζιστικά σύμβολα από το σώμα τους.

Τα τατουάζ της Χρυσής Αυγής – πώς τα σβήνουν οι δερματολόγοι

Τις τελευταίεςημέρες αρκετοί δερματολόγοι έσπευσαν να δηλώσουν στα Media ότι δέχθηκαν επισκέψεις απόαρκετούς, οι οποίοι ζήτησαν να τους σβήσουν τατουάζ με ναζιστικά σύμβολα από τοσώμα τους.

Πώς όμως σβήνονταιτα τατουάζ;




Οι επιστημονικέςμελέτες παρουσιάζουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Τα παρακάτω στοιχείαβασίζονται σε ευρήματα ειδικών, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικότου Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου JAMA Dermatology.

Έχει αποδειχθείπως το παλμικό λέιζερ είναι η πλέον αποτελεσματική μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ.

Το είδος τουλέιζερ ποικίλλει ανάλογα με τα χρώματα, ενώ η αφαίρεση γίνεται σταδιακά, μεενδιάμεσα διαλείμματα τουλάχιστον 6 εβδομάδων μεταξύ των συνεδριών.

Μετά τηναφαίρεση, μπορεί να παρατηρηθεί μια μικρή δυσχρωμία στο δέρμα, όπως λευκές ήσκούρες κηλίδες. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η αφαίρεση δεν οδηγεί σε αλλεργικέςαντιδράσεις, ουλές ή εξανθήματα.

Το ποσοστόεπιτυχίας στην αφαίρεση τατουάζ αγγίζει το 47.2% έπειτα από 10 συνεδρίες και74.8% έπειτα από 15 συνεδρίες.

Η μειωμένηαποτελεσματικότητα της θεραπείας μπορεί να οφείλεται στους εξής παράγοντες:

- Κάπνισμα

- Χρώματα εκτόςαπό το μαύρο και το κόκκινο

- Τατουάζμεγαλύτερο από 30 τετραγωνικά εκατοστά

- Τατουάζ στοπόδι ή το πέλμα

- Τατουάζπαλαιότερο από 36 μήνες

- Μεγάληπυκνότητα χρώματος

- Συχνέςσυνεδρίες αφαίρεσης

Οι ειδικοίτονίζουν ότι ένα τατουάζ δεν πρέπει να γίνεται σε επιφάνεια του δέρματος πουπαρουσιάζει στίγματα, ελιές, ουλές κ.λπ. Ομοίως, η θεραπεία αφαίρεσης δενπρέπει να εφαρμόζεται σε ευαίσθητες περιοχές.

Ο Αμερικανικός Σύλλογος Δερματολογικής Χειρουργικής (ASDS) υπογραμμίζει ότι το κόστος της αφαίρεσης τατουάζ είναι αρκετά υψηλό, ενώπρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη φροντίδα του δέρματος μετά τηναφαίρεση.



Τέλος,δερματολόγοι από την Κλινική του Κλίβελαντστις ΗΠΑ δηλώνουν ότι τα ερασιτεχνικά τατουάζ είναι πιο εύκολο να αφαιρεθούν,λόγω των χρωμάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί σχετικά με τηδιαδικασία αφαίρεσης ενός τατουάζ.

https://www.youtube.com/watch?v=zXtcbM4-BEY

Διαβάστε επίσης: Τατουάζ: Τα DOs και τα DON'Ts