ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνδυνος αποβολής από χημικές ουσίες....

Για κίνδυνο αποβολής ενοχοποιούνταιορισμένες χημικές ουσίες, για τις οποίες μάλιστα οι γυναίκες στην εγκυμοσύνητους, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, καθώς οι ουσίες αυτές, βρίσκονται στηνκαθημερινότητά τους .

 

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Stanford της Καλιφόρνια, οιέγκυες θα πρέπει να αποφεύγουν τιςτροφές από κονσέρβες, να μην ζεσταίνουν το φαγητό τους σε πλαστικά δοχεία,ακόμα και να μην ακουμπούν τις αποδείξεις.
Κίνδυνος αποβολής από χημικές ουσίες....

Για κίνδυνο αποβολής ενοχοποιούνταιορισμένες χημικές ουσίες, για τις οποίες μάλιστα οι γυναίκες στην εγκυμοσύνητους, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, καθώς οι ουσίες αυτές, βρίσκονται στηνκαθημερινότητά τους .

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου
Stanford της Καλιφόρνια,
οιέγκυες θα πρέπει να αποφεύγουν τιςτροφές από κονσέρβες, να μην ζεσταίνουν το φαγητό τους σε πλαστικά δοχεία,ακόμα και να μην ακουμπούν τις αποδείξεις.

Επιστήμονες από το εν λόγω Πανεπιστήμιο ανακάλυψαν ότι οι έγκυες με ταυψηλότερα επίπεδα της χημικής ουσίας
δισφαινόλη Α (BPA ) στο αίμα τους είχαν 80%περισσότερες πιθανότητες να αποβάλλουν.

Η επικεφαλής της έρευνας, δρ. Ruth Lathie, δήλωσε: «Μέχρι να υπάρξουν περαιτέρωέρευνες, γυναίκες με ανεξήγητες αποβολές θα πρέπει να αποφεύγουν την έκθεσήτους στη δισφαινόλη Α, προκειμένου να μειώσουν έναν πιθανό κίνδυνο».

«Αποφύγετε οτιδήποτε σχετίζεται με το μαγείρεμα και το ζέσταμα σε πλαστικά σκεύη,καθώς οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από το πλαστικό είναι περισσότερεςόταν βρίσκονται σε υψηλές θερμοκρασίες», προειδοποιεί η δρ. Lathie.

Σε άλλη έρευνα, το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την υγεία και την ανάπτυξη τουπαιδιού έλεγξε τα στοιχεία 501 ζευγαριών που προσπαθούσαν να συλλάβουν τηνπερίοδο 2005-2009. Ζητήθηκε από τα ζευγάρια να δώσουν δείγμα ούρων, προκειμένουνα μετρηθούν τα επίπεδα BPA και φθαλικών ενώσεων –ένα άλλο είδος χημικής ουσίαςπου χρησιμοποιείται στην παραγωγή πλαστικού.

Οι μελετητές βρήκαν ότι ο κίνδυνος έφτανε το 80% όταν οι έγκυες γυναίκεςέρχονταν σε επαφή με BPA. Επιπλέον, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα υψηλάεπίπεδα φθαλικών ενώσεων επηρεάζουν τη γονιμότητα των ανδρών, αλλά όχι τωνγυναικών. Ζευγάρια, όπου ο σύντροφος παρουσίαζε υψηλά επίπεδα φθαλικών ενώσεων,αντιμετώπιζαν 20% μεγαλύτερο κίνδυνο να μην συλλάβει η γυναίκα.

Η δρ. Linda Giudice, πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας για την ΑναπαραγωγικήΙατρική τονίζει: «Οι χημικές αυτές ουσίες είναι αιτία ανησυχίας για όλους μας».

Η δισφαινόλη Α (ΒPA) βρίσκεται μεταξύ άλλων σε πλαστικά μπουκάλια νερού,κονσέρβες, γυαλιά ηλίου και αποδείξεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι καλύτερεςπηγές BPA είναι τροφές και ποτά, καθώς η χημική ουσία απελευθερώνεται από ταπλαστικά ή τις κονσέρβες και επηρεάζει τα τρόφιμα που είναι αποθηκευμένα μέσα.Φθαλικές ενώσεις υπάρχουν σε βερνίκια νυχιών, make up, αποσμητικά, αρώματα,σαμπουάν και after shave