ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Παράδοξα υγείας" που ούτε μας περνούν από το μυαλό!

Γνωρίζατε ότι ο καλύτερος τρόπος, για να διώξετε άμεσα τοστρες είναι να τραβήξετε το καζανάκι;

"Παράδοξα υγείας" που ούτε μας περνούν από το μυαλό!

Γνωρίζατε ότι ο καλύτερος τρόπος, για να διώξετε άμεσα τοστρες είναι να τραβήξετε το καζανάκι; Ότι το χάιδεμα ενός σκύλου, ρίχνει την αρτηριακή πίεση;

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 9 παράδοξα από το χώροτης υγείας, που τεκμηριώνονται από αντίστοιχες επιστημονικές έρευνες!

Τουαλέτα... Νο 1

Ερευνητές στις ΗΠΑ πήραν δείγματα από 51 δημόσιες τουαλέτες.Από την ανάλυση προέκυψε ότι η πρώτη κατά σειρά τουαλέτα, είχε τα χαμηλότεραεπίπεδα βακτηρίων, καθώς και περισσότερο χαρτί. Πώς εξηγείται, όμως, αυτό; Οιάνθρωποι θεωρούν ότι βέβαιο ότι όσο πιο κοντά στην είσοδο είναι μία τουαλέτα,τόσο περισσότερο παραβιάζεται η ιδιωτική σας ζωή.

Ένας σκύλος ρίχνει την... πίεση

Αν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο να πάθετε εγκεφαλικό,πάρτε ένα σκύλο. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το χάιδεμα ενός σκύλου ρίχνειτην αρτηριακή πίεση και διώχνει το άγχος και το στρες.

Το καζανάκι διώχνει το… άγχος

Ίσως ακούγεται παράδοξο, ωστόσο έρευνες έχουν δείξει ότι οήχος που παράγεται από το νερό, λειτουργεί αγχολυτικά.

Το μουστάκι φταίει για τις… αλλεργίες

Εάν έχετε μούσι ή μουστάκι, μην ξεχνάτε να το πλένετε δύοφορές την ημέρα. Οι τρίχες συσσωρεύουν σωματίδια σκόνης, με αποτέλεσμα με τηναναπνοή να περνάνε στους αεραγωγούς. Μια μελέτη έδειξε ότι οι ασθενείς που τοέκαναν αυτό, χρησιμοποιούσαν λιγότερα αντιισταμινικά και αποσυμφορητικάφάρμακα.

Απολύμανση με… μέλι

Μία πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το μέλι μπορεί να καταστρέψεισχεδόν όλα τα κοινά βακτήρια σε μία πληγή. Αν κοπήκατε, λοιπόν, βάλτε λίγο μέλικαι καλύψτε τη με έναν επίδεσμο.


Φαγούρα κάτω από το γύψο

Αν έχετε φαγούρα κάτω από το γύψο, επιχειρήστε να ξύσετε τοίδιο σημείο στο άλλο χέρι ή πόδι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό μπορεί ναξεγελάσει τον εγκέφαλο και να σταματήσει το αίσθημα κνησμού.


Μύθος το αντιβακτηριακό σαπούνι

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο, αν και κοντά στο50% των σαπουνιών που πωλούνται περιέχουν αντιμικροβιακούς παράγοντες, δεν έχειαποδειχθεί ότι αυτά είναι πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη των μολύνσεων.

Η ιδανική θέση οδήγησης

Προκειμένου να δείτε ποια είναι η ιδανική θέση οδήγησης,προκειμένου να μην επιβαρύνετε τη μέση σας, προσποιηθείτε ότι κάποιος χύνει έναποτήρι κρύο νερό στην πλάτη σας. Η στάση που θα πάρει το σώμα σας, με τουςώμους προς τα πίσω και τη σπονδυλική στήλη προς τα εμπρός, είναι η ιδανική θέσηοδήγησης.

Πιπέρι, ο καλύτερος γιατρός

Αν κοπείτε ή σας τσιμπήσει κάτι, αφού ξεπλύνετε την πληγή μεάφθονο νερό, βάλτε πάνω λίγο πιπέρι και πιέστε το. Το μαύρο πιπέρι έχειαναλγητικές, αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες και η αιμορραγία θασταματήσει.