ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε καθημερινά λάθη με... ολέθριες συνέπειες

Μήπως φοράτε τους φακούς επαφής όταν είστε κρυωμένοι, ακούτεσυστηματικά μουσική δυνατά και πέφτετε στο κρεβάτι αμέσως μετά το φαγητό;

Πέντε καθημερινά λάθη με... ολέθριες συνέπειες

Μήπως φοράτε τους φακούς επαφής όταν είστε κρυωμένοι, ακούτεσυστηματικά μουσική δυνατά και πέφτετε στο κρεβάτι αμέσως μετά το φαγητό;

Διαβάστε 5 καθημερινά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι απόεμάς με σοβαρές συνέπειες για τον οργανισμό μας.

Κάνετε εκπτώσεις στον ύπνο

Σύμφωνα με έρευνες, η χρόνια έλλειψη επαρκούς ύπνου, αυξάνειτον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιοπαθειών, εμφράγματος, πίεσης και διαβήτη. Οι επιστήμονεςυποστηρίζουν ότι το 90% των ατόμων με αϋπνία αντιμετωπίζουν και κάποιο άλλοπρόβλημα υγείας.

Βαριέστε το οδοντικό νήμα

Οδοντίατροι προειδοποιούν ότι τα βακτήρια που βρίσκονται στοστόμα μας και προσβάλλουν τα ούλα, αν περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος, είναιδυνατόν να προκαλέσουν φλεγμονές, που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων,καρκίνου, ακόμη και εγκεφαλικού.

Φακοί επαφής ενώ είστε κρυωμένοι

Όταν είμαστε άρρωστοι, τα μάτια μας έχουν μειωμένη παραγωγήδακρύων και αυτό μας καθιστά πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις των οφθαλμών. Φορέστελοιπόν τα γυαλιά σας και ξαναβάλτε τους φακούς όταν αναρρώσετε.

Ακούτε δυνατά μουσική

Είναι σίγουρο πως τα αυτιά σας δεν απολαμβάνουν τη δυνατήμουσική όσο εσείς. Το αντίθετο μάλιστα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συνήθειααυτή ενδέχεται να προκαλέσει ζημιά στην ακοή σας. Μετά από πολλή δυνατήμουσική, που ξεπερνά τα 90 ντεσιμπέλ, ξεκουράζετε τα αυτιά σας για τουλάχιστονμία ώρα.

Κοιμάστε αμέσως μετά το φαγητό

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αφήνουμε 2 με 3 ώρες μετά τοφαγητό πριν ξαπλώσουμε στο κρεβάτι, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανότα γαστρικά οξέα να ανέβουν στο λάρυγγα κατά τη διαδικασία της πέψης και να προκαλέσουνχημικό έγκαυμα στις χορδές σας ή χρόνια λαρυγγίτιδα.