ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι γυναίκες είναι καλύτεροι γιατροί από τους άνδρες!

Αυτό δείχνειτουλάχιστον πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

Οι γυναίκες είναι καλύτεροι γιατροί από τους άνδρες!

Αυτό δείχνειτουλάχιστον πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

Προκειμένου ναδιαπιστώσουν εάν το φύλο του γιατρού επηρεάζει την πορεία του ασθενούς, οιερευνητές αξιολόγησαν μια ομάδα γιατρών ως προς τη θεραπεία ασθενών με διαβήτη.Συγκεκριμένα, έλαβαν υπ’ όψιν τα τρία βασικά στάδια της θεραπείας –παραπομπήγια εξετάσεις, προγραμματισμός τσεκ απ και χορήγηση φαρμάκων– και σε όλα ταστάδια φάνηκε πως οι γυναίκες υπερτερούσαν των ανδρών.

«Οι γυναίκεςείχαν πιο υψηλές βαθμολογίες ως προς την τήρηση των κανόνων», δήλωσε ηερευνήτρια Valérie Martel από το Πανεπιστήμιο.

Ο λόγος για αυτάτα αποτελέσματα; Πιθανόν οι γυναίκες γιατροί να είναι πιο πρόθυμες νααφιερώσουν χρόνο στους ασθενείς τους. Οι άνδρες εξέταζαν μεγαλύτερο αριθμόασθενών σε ημερήσια βάση κι αυτό ενέχει κινδύνους για παράβλεψη σημαντικώνπαραμέτρων της ασθένειας.

Οι Καναδοί ερευνητές σκοπεύουν να επεκτείνουν τημελέτη τους, ερευνώντας και άλλες παθήσεις όπως η υπέρταση, το άσθμα και ηχρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ώστε να διαπιστώσουν εάν το φύλο παίζεισημαντικό ρόλο και στη θεραπεία άλλων ασθενειών.