ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στην αντεπίθεση για Βαρνάβα και Τσίπρα ο Αδωνις

Στην αντεπίθεση  πέρασε πριν λίγο ο υπουργόςΥγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στις αιχμές του προέδρουτης ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρη Βαρνάβα, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε παραλήρημα και τα λόγια του είναι προβλητικά και ανάξια απαντήσεως.
Στην αντεπίθεση για Βαρνάβα και Τσίπρα ο Αδωνις

Στην αντεπίθεση πέρασε πριν λίγο ο υπουργόςΥγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στις αιχμές του προέδρουτης ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου, υπογράμμισε ότι «οφυσικός πολιτικός χώρος του κ. Γεωργιάδη είναι η Χρυσή Αυγή, οι πρακτικές του είναιόμοιες με εκείνες του Κασιδιάρη και καθοδηγητής του είναι ο Κώστας Πλεύρης».

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε προσβλητικά και ανάξια απαντήσεως τα λόγια τουκ. Βαρνάβα, ο ίδιος είπε βρίσκεται σε παραλήρημα και οι τοποθετήσεις του δεν εκφράζουν τους γιατρούς του ΕΣΥ. Ο υπουργός τόνισε ακόμη:

«Ο κ. Βαρνάβας ξεσήκωνε τον κόσμο σε Αττική και Θεσσαλονίκη ότι με τηνκινητικότητα θα γίνουν απολύσεις. Δεν έγιναν απολύσεις. Άρα ο κ. Βαρνάβας έχειβγει τρομερά εκτεθειμένος. Σέβομαι το θεσμικό του ρόλο. Δεν μπορεί να σεβαστεί το δικό μου θεσμικόρόλο. Είναι η διαφορά του κυρίου και του μη κυρίου. Με εντυπωσιάζει που οι γιατροί μας επιλέγουν για εκπρόσωπό τους ένανάνθρωπο που προτείνει στην Ελλάδα του 2013 να φτιάξουμε ιατρικά κολχόζ. Πιστεύωότι δεν τους εκπροσωπεί πλέον και αυτά που λέει είναι δικά του. Αν δεν ήμουν Υπουργός Υγείας και ο κ. Βαρνάβας δεν ήταν Πρόεδρος τωννοσοκομειακών γιατρών, αυτά που είπε ο κ. Βαρνάβας σήμερα θα ήταν μηνύσιμα.Αλλά πιστεύω ότι ο φυσικός χώρος επιλύσεως των διαφορών μας δεν είναι ταδικαστήρια. Δε θα απαντήσω σ’ ένα προς ένα, διότι είναι τόσο προσβλητικά για τοπρόσωπό μου, που είναι παντελώς ανάξια απαντήσεως. Δεν πιστεύω ότι εκπροσωπούντους γιατρούς. Είναι το παραλήρημα του κ. Βαρνάβα διότι απεδείχθησαν όλα όσαέλεγε εδώ και τρεις μήνες, φούσκες».

Απαντώντας στην τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα ο οποίοςμίλησε στην Βουλή συμμετέχοντας στον διάλογο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι το ύφος της κριτικής, η προσωπική εμπάθεια στοπρόσωπό μου και η άκριτη αποδοχή κατηγορίας του κ. Βαξεβάνη (δημοσιογράφου) εναντίον μου, δενσυνάδουν με τον ρόλο του ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα τόνισε:

«Για το ύφος της κριτικής του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, τηναπίστευτη εμπάθεια προς το πρόσωπό μου, την άκριτη υιοθέτηση συκοφαντιώνδημοσιευμένων από δημοσιογράφο ο οποίος προ ολίγων μηνών πιάστηκε να έχει κάνειένα τόσο βαρύ σφάλμα –δημοσίευε, επαναλαμβάνω, τη λίστα Λαγκάρντ και αφαίρεσεένα όνομα. Και όνομα πρώην εργοδότη του- πραγματικά λυπάμαι. Ακόμα και για τονκ. Τσίπρα, αυτό το επίπεδο παραείναι χαμηλό».

Και συνέχισε ο υπουργός Υγείας:

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Τσίπρα. Προφανώς η εμφάνισή μου στηνεκπομπή του κ. Χατζηνικολάου τον πείραξε. Φαντάζομαι να μην τον πείραξε ότικάναμε καμιά δεκαριά μονάδες τηλεθέασης παραπάνω. Αυτά συμβαίνουν στη ζωή.Χαίρομαι που οι πολίτες έκριναν πιο ενδιαφέρουσα τη δική μου συνέντευξη απ’ τηδική του.

Ειλικρινά θλίβομαι με την κατάντια του κ.Τσίπρα. Για να καταλάβει πόσο λάθος έκανε και πόσο με αδίκησε, του προτείνω τοεξής: Να πάει μια μέρα ο ίδιος να κάνει μια εκπομπή στην οποία να πουλάειβιβλία, να δει πόσο κοπιαστικό είναι, να βγάλει τα πρώτα λεφτά με ιδρώτα στηζωή του και να αντιληφθεί ότι αυτό, πολύ απλά δε γίνεται. .

Αναφορικά με το θέμα της ΠΦΥ, ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε: «Χαίρομαι που επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει τη μεταρρυθμιστικήπροσπάθεια του Υπουργείου Υγείας. Με ευχαριστεί δηλαδή που στο βασικό ερώτημα «να κάνουμε τον ΕΟΠΥΥ αγοραστή;» λέει «ναι». «Να κάνουμε τη διασύνδεση γύρω απ’ τακέντρα Υγείας;» -γιατί αυτό θα γίνει αν γίνει ο ΕΟΠΥΥ αγοραστής- λέει «ναι». Αυτά που λέει, είναι αυτά πουέχουμε πει εμείς στις προτάσεις μας. Χαίρομαι που τις υιοθετεί. Έστω και αν δεντις πολυκαταλαβαίνει».

«Την Τετάρτη έχουμε την επόμενη φάση του διαλόγου. Εάν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ναέλθει και να συμμετάσχει επισήμως στο διάλογο και να καταθέσει την πρότασή τουκαι ως κόμμα, είναι λίαν ευπρόσδεκτος. Εάν θέλει, να μας πει πριν λάβουμε τιςτελικές αποφάσεις, ποια είναι τα βασικά σημεία της διαφωνία του –γιατί εγώ δεβλέπω βασικά σημεία- με τις δύο προτάσεις που είναι στο Internet. Δενξέρω βέβαια αν υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ κολχόζ, προς το παρόν το έχουμε ακούσει μόνοαπό τον κ. Βαρνάβα, μπορεί να είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ».