ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το νανούρισμα καταπολεμά τον πόνο στα μωρά

Μελέτη πουπραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Great Ormond Street του Λονδίνου δείχνει ότι τονανούρισμα δε βοηθά μόνο να κοιμηθεί γρήγορα το μωρό, αλλά μειώνει παράλληλατον πόνο που αισθάνεται όταν είναι άρρωστο.
Το νανούρισμα καταπολεμά τον πόνο στα μωρά

Μελέτη πουπραγματοποιήθηκε στο
Νοσοκομείο Great Ormond Street
του Λονδίνου δείχνει ότι τονανούρισμα δε βοηθά μόνο να κοιμηθεί γρήγορα το μωρό, αλλά μειώνει παράλληλατον πόνο που αισθάνεται όταν είναι άρρωστο.







Οι ερευνητές απότο Νοσοκομείο μελέτησαν τις επιδράσεις του νανουρίσματος σε παιδιά κάτω των 3ετών, μερικά από τα οποία βρίσκονταν σε αναμονή για μεταμόσχευση καρδιάς.Παρακολούθησαν τους παλμούς της καρδιάς τους, καθώς και την αντίληψη που είχανγια τον πόνο.







Οι επιστήμονεςσυνέκριναν τρεις ομάδες παιδιών: στη μία είχαν τραγουδήσει νανουρίσματα, στηνάλλη είχαν διαβάσει μια ιστορία και στην τρίτη δεν είχαν κάνει τίποτα. Μόνο σταπαιδιά που είχαν τραγουδήσει τα νανουρίσματα παρατηρήθηκε μείωση στον πόνο καιπτώση των καρδιακών παλμών.





Ο καθηγητής David Hargreaves από το Πανεπιστήμιοτου Roehampton, ένας από τους επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε ότι τααποτελέσματα της μελέτης επιβεβαιώνουν την αυθόρμητη πρακτική των γονιών, οιοποίοι τραγουδούν τα νανουρίσματα στα παιδιά τους ώστε να τα ηρεμήσουν.




Το Νοσοκομείο εξέδωσε δελτίο τύπου στο Διαδίκτυο με τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης.