ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δέκα από τις πιο περίεργες ασθένειες στα ιατρικά χρονικά

Υπάρχουν πολλές διαταραχές και ασθένειες, τις οποίες σίγουρα δενέχετε ακούσει ποτέ και φαντάζουν ολοκληρωτικά εξωπραγματικές. Συγκεντρώσαμε καισας παρουσιάζουμε 10 από τις πιο περίεργες ασθένειες, που έχουν καταγραφείστα ιατρικά χρονικά.
Δέκα από τις πιο περίεργες ασθένειες στα ιατρικά χρονικά

Υπάρχουν πολλές διαταραχές και ασθένειες, τις οποίες σίγουρα δενέχετε ακούσει ποτέ και φαντάζουν ολοκληρωτικά εξωπραγματικές. Συγκεντρώσαμε καισας παρουσιάζουμε 10 από τις πιο περίεργες ασθένειες, που έχουν καταγραφείστα ιατρικά χρονικά.


Διαταραχή ταυτότητας σωματικής ακεραιότητας

Όσοι πάσχουν από αυτή τη διαταραχή είναι κατά τα άλλαυγιείς, ωστόσο αισθάνονται ότι κάποιο μέρος του σώματός τους δεν πρέπει ναείναι στη θέση που βρίσκεται. Για παράδειγμα το χέρι τους, ίσως φαντάζει σταάτομα αυτά τρομακτικό. Μάλιστα, δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που μπορούν νακαθορίσουν επακριβώς το σημείο που επιθυμούν να αποκοπεί. Οι νευροεπιστήμονεςυποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως, όσοι πάσχουν από αυτή τηδιαταραχή, έχουν ατελείς «χάρτες» του σώματός τους στον εγκέφαλο.

Συγγενής αναισθησία στον πόνο

Ευχηθήκατε ποτέ να μην αισθανόσασταν τον πόνο; Αναθεωρείστεαμέσως. Ο πόνος είναι μία φυσική σωματική αντίδραση στον κίνδυνο. Ησυγκεκριμένη ασθένεια, δεν επιτρέπει στα άτομα που πάσχουν από αυτή νααισθανθούν πόνο, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν από τραυματισμούς που δεν αντιλαμβάνονται.Η νόσος ξεκινά με τη γέννηση του παιδιού. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οιπεριπτώσεις που παιδιά δάγκωναν τη γλώσσα τους ή έβαζαν αντικείμενα στα μάτια τουςχωρίς να αισθάνονται πόνο.

Σύνδρομο Pica

Τα άτομα που πάσχουν από τη διαταραχή αυτή δεν μπορούν νααντισταθούν στο να φάνε αντικείμενα. Η διαταραχή αυτή έχει πολλές υποκατηγορίες,μερικές από τις οποίες είναι πιο περίεργες και επικίνδυνες. Παραδείγματα αντικειμένωνπου καταναλώνουν όσοι πάσχουν από αυτή τη διαταραχή είναι κιμωλίες, γυαλιά,καρφιά, μπογιές, μαλλιά, ξύλο, ούρα και πολλά άλλα. Η φωτογραφία απεικονίζει1.446 μεταλλικά αντικείμενα από καρφιά μέχρι καπάκια αλατιέρας, που αφαιρέθηκαναπό το στομάχι ενός ασθενούς στο Μισούρι.

Μαζική υστερία

Παρατηρείται όταν μία ομάδα ανθρώπων εκδηλώνουν αυθόρμητα ταίδια ή παρόμοια συμπτώματα υστερίας, όπως σπασμούς, επιληπτικές κρίσεις ήλιποθυμία. Όλοι οι «πάσχοντες» θεωρούν ότι έχουν την ίδια ασθένεια, ωστόσο στηνπραγματικότητα είναι καλά στην υγεία τους. Μία παρόμοια εκδήλωση μαζικήςυστερίας, οδήγησε το 1962 στη «δίκη των μαγισσών» του Σάλεμ.

Προσβολή από σαρκοφάγες προνύμφες

Η συγκεκριμένη φωτογραφία δείχνει το στόμα ενός ασθενούς πουέχει προσβληθεί από προνύμφες, και βαθμολογήθηκε από εθελοντές σε έρευνα πουπραγματοποιήθηκε το 2010 στο LondonSchool of Hygiene & and Tropical Medicine, ως η πιο αηδιαστική ανάμεσα σε άλλες20 παρόμοιες.

Νόσος του Morgellons

Όσοι πάσχουν από αυτή την ασθένεια νιώθουνότι κάτι περπατά και τους τσιμπά συνεχώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.Αυτό τους προκαλεί συνεχή φαγούρα, με αποτέλεσμα να προκαλούν πληγές στο δέρμα τους,προκειμένου να ανακουφιστούν. Τα άτομα αυτά υποφέρουν επίσης από αϋπνίες.

Παρασιτικό δίδυμο

Όταν ένα δίδυμο έμβρυο ξεκινά να αναπτύσσεταιστη μήτρα, αλλά δεν ολοκληρώνεται, συχνά προσκολλάται στο άλλο έμβρυο.Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη του «ασθενέστερου» διδύμου σταματά και τα μέλη που προσκολλώνταικαι αναπτύσσονται στο υγιές.

Σύνδρομο Cottard

Πρόκειται στην ουσία για μία παραίσθηση. Σεεξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, άνθρωποι ξυπνούν κάποια μέρα και θεωρούν ότιείναι νεκροί, ότι δεν υφίστανται ή ότι η σάρκα τους αποσυντίθεται. Ωστόσο, τοφαινόμενο αυτό εξηγείται επιστημονικά. Το κέντρο του εγκεφάλου που συνδέεται μετην αναγνώριση προσώπων, αποσυνδέεται, για κάποιο λόγο, από το κέντρο πουελέγχει τα συναισθήματα.