ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε λόγοι για να βάλετε το αγαπημένο σας τραγούδι στο τέρμα!

Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μπορεί ναμας φτιάξει τη διάθεση κάθε στιγμή.
Πέντε λόγοι για να βάλετε το αγαπημένο σας τραγούδι στο τέρμα!

Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μπορεί ναμας φτιάξει τη διάθεση κάθε στιγμή.

Έρευνες, όμως, αποδεικνύουν ότι έχει σημαντικά οφέλη και για την υγεία μας.

1. Καταπολεμά το άγχος των ασθενών

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Drexel της Πενσυλβάνια έδειξε ότι οικαρκινοπαθείς που άκουγαν μουσική παρουσίασαν σημαντική μείωση στα επίπεδαάγχους που αντιμετώπιζαν. Στη μελέτη συμμετείχαν 1.891 ασθενείς και τααποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι παρουσίασαν μειωμένη αρτηριακή πίεση.

2. Μειώνει το στρες

Διδακτορική διατριβή από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδίααποκαλύπτει ότι όσοι ακούνε μουσική σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζουν λιγότεροστρες. Η διατριβή βασίστηκε σε δύο παλαιότερες μελέτες οι οποίες είχαν δείξειότι οι λάτρεις της μουσικής απολαμβάνουν γενικότερα πιο ευχάριστα συναισθήματακαι έχουν θετικότερη στάση για τη ζωή.

3. Βοηθά στις επεμβάσεις

Η μουσική βοηθά τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν την πίεση μιας χειρουργικήςεπέμβασης, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Κλινική του Κλίβελαντ.Διαπιστώθηκε ότι η απαλή μουσική είχε μια εξαιρετικά θετική επίδραση στηλειτουργία του εγκεφάλου των ασθενών.

4. Ενισχύει την υγεία της καρδιάς

Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ διαπίστωσανπως υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ της μουσικής και της καλής υγείας τηςκαρδιάς. Η μουσική έχει σαν αποτέλεσμα τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κατά26% περισσότερο όταν ένα άτομο ακούει χαρούμενη μουσική. Έτσι, διευκολύνεται ηροή του αίματος προς την καρδιά.

5. Απαλύνει τον πόνο

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα έδειξε ότι η μουσικήαποσπά τα άτομα που βιώνουν πόνο κι έτσι η επίδρασή του είναι μικρότερη. Ταευρήματα δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Pain.