ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτό είναι το ΣΧΕΔΙΟ βήμα προς βήμα για τη διάλυση της δημόσιας υγείας

Η «απελευθέρωση των αγορών», την οποία επιβάλλει δικτατορικάτο ΔΝΤ στις χώρες που εισβάλλει, σημαίνει απλά το εξής:
Αυτό είναι το ΣΧΕΔΙΟ βήμα προς βήμα για τη διάλυση της δημόσιας υγείας

Η «απελευθέρωση των αγορών», την οποία επιβάλλει δικτατορικάτο ΔΝΤ στις χώρες που εισβάλλει, σημαίνει απλά το εξής: «Ανοίξτε τα σύνορα σαςστους εντολοδόχους μας, για να μπορέσουν να αρπάξουν και να λεηλατήσουν ότιβρουν – ιδιωτικά ακίνητα, δημόσια περιουσιακά στοιχεία, επιχειρήσεις, μερίδιααγοράς κοκ.»

Αυτό γίνεται αφενός μεν με τη βοήθεια της εγχώριαςεπιχειρηματικής ελίτ, η οποία «φιλοδοξεί» να γίνει ο τοποτηρητής των εισβολέωνστη χώρα της, αφετέρου με τη συνδρομή της πολιτικής εξουσίας – η οποίαεπιβάλλει «νομοθετικά διατάγματα» που δεν απαιτείται η έγκριση τους από τηΒουλή, ενώ διευκολύνει επικοινωνιακά την άλωση της εκάστοτε χώρας.

Η «διασπάθιση» της ιδιωτικής περιουσίας (ακίνητα, οικόπεδακλπ.), επιτυγχάνεται πολύ απλά, με τη βοήθεια της υπερβολικής φορολόγησης –επίσης με τη συνδρομή των τραπεζών, οι οποίες έχουν στην ιδιοκτησία τους τιςυποθήκες.

Η μέθοδος επηρεασμού της κοινής γνώμης, έτσι ώστε να μηναντιδράσει, είναι οι κατηγορίες για φοροδιαφυγή, για διαφθορά ή για οτιδήποτεάλλο ατόμων ή ομάδων του πληθυσμού – στα πλαίσια του «μαζί τα φάγαμε» ή τηςτοποθέτησης της μίας κοινωνικής ομάδας εναντίον της άλλης.

Από την άλλη πλευρά, η αφανής ακίνητη περιουσία του δημοσίουεκποιείται με την ίδρυση εταιριών, στις οποίες μεταβιβάζονται κρυφά ταπεριουσιακά στοιχεία του κράτους. Στη συνέχεια, πωλούνται οι μετοχές τωνεταιρειών αυτών, οπότε δεν γίνεται αντιληπτό σχεδόν τίποτα από τους πολίτες.Όσον αφορά τις δημόσιες επιχειρήσεις, όπου τα «φιλέτα» είναι οι κοινωφελείς(ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ), οι κερδοφόρες μονοπωλιακές (ΟΠΑΠ) και οι στρατηγικές (ΟΤΕ κλπ.),ακολουθείται συνήθως η παρακάτω διαδικασία:

(α) Καταγγέλλεται η διαφθορά των συνδικαλιστών και τουυπόλοιπου προσωπικού τους, μέσω των διατεταγμένων ΜΜΕ, έτσι ώστε ναχειραγωγηθεί η κοινή γνώμη και να μην φέρει αντίρρηση στην εκποίηση τους.

(β) Απολύεται το δήθεν υπεράριθμο ή ακριβό προσωπικό τους –ιδίως αυτοί που αντιδρούν στην όλη διαδικασία. Προσλαμβάνονται είτε οι ίδιοι,είτε καινούργιοι, με τους νέους όμως βασικούς μισθούς «πείνας».

(γ) Εξυγιαίνονται με χρήματα των φορολογουμένων πολιτών καιστη συνέχεια πωλούνται «καθαρές» στους εισβολείς – μισοτιμής προφανώς, αφούστην υπό κατάληψη χώρα οι τιμές έχουν καταρρεύσει.



Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κ. Φρουζής: Η τροπολογία δεν θα οδηγήσει σε φθηνότερο φάρμακο

Πέρασε η τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων

Η TEVA κατηγορείται για δωροδοκίες αξιωματούχων χωρών και της Ευρώπης

Εκβιάζονται οι ασθενείς, για να πάρουν φθηνά γενόσημα

«Κανείς δεν θα δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι ψήφιζε»

Βαρνάβας: Αντίστροφη μέτρηση για την κατάρρευση της δημόσιας υγείας

Φάρμακα: Ας δούμε επιτέλους την ασφάλεια και όχι μόνο το κόστος

Φάρμακα: Το θέμα δεν είναι η τιμή, είναι η επάρκεια