ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το επώνυμο αποκαλύπτει την κατάσταση της υγείας!

Σκεφτήκατε ποτέότι το επώνυμο μπορεί να αποτελεί ένδειξη της καλής ή της κακής υγείας;

Το επώνυμο αποκαλύπτει την κατάσταση της υγείας!

Σκεφτήκατε ποτέότι το επώνυμο μπορεί να αποτελεί ένδειξη της καλής ή της κακής υγείας;

Ιρλανδοίερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχει άμεση σχέση. Τα άτομα που έχουν το επώνυμο Brady (ετυμολογικά συγγενικό με το βραδύς)έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν βραδυκαρδία, μια πάθηση στην οποίαοι καρδιακοί παλμοί είναι λιγότεροι από το φυσιολογικό. Συχνά, η πάθησηεπιβάλλει την εμφύτευση βηματοδότη.

Οι ερευνητέςανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν σε 161.967 άτομα, από τα οποία τα 579 είχαν τοεπώνυμο Brady. Στη συνέχεια,αναζήτησαν στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις επεμβάσεις βηματοδότη ώστε ναμελετήσουν την αναλογία των Brady και των επεμβάσεων βηματοδότη.

Προς έκπληξή τους,διαπίστωσαν ότι οι Bradyείχαν 2,27 φορές περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν βηματοδότη, σε σύγκρισημε άτομα που είχαν διαφορετικό επώνυμο!

Δήλωσαν πως οαριθμός αυτός μπορεί να είναι χαμηλότερος από τον πραγματικό, καθώς δενμπορούσαν να εντοπίσουν τις κυρίες Brady που δεν έχουν διατηρήσει το πατρικό τους όνομα.

Το επόμενο βήμα τηςερευνητικής ομάδας θα είναι να εντοπίσει εάν οι δείκτες παχυσαρκίας είναιαυξημένοι σε όσους έχουν το επώνυμο Fatt (fat = παχύς) και αν ηκατάθλιψη χτυπά συχνότερα τα άτομα με το επώνυμο Lowe (low = πεσμένος).

Η νέα και παράδοξη μελέτη δημοσιεύεται στοεορταστικό τεύχος του British Medical Journal.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τζέιμς Μποντ κινδυνεύει από πρόωρο θάνατο λόγω αλκοόλ!