ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς να γυμναστείτε στο κρύο

Όταν γυμναζόμαστε σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε τον καθαρό αέρα όσο καμιά άλλη εποχή του χρόνου.

Πώς να γυμναστείτε στο κρύο

Ότανγυμναζόμαστε σε εξωτερικούς χώρους τοχειμώνα έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμετον καθαρό αέρα όσο καμιά άλλη εποχήτου χρόνου.

Μπορεί οιχαμηλές θερμοκρασίες να μας αποτρέπουννα βγούμε από το σπίτι, όμως μερικέςφρέσκες ιδέες είναι αρκετές για να μαςκινητοποιήσουν.

Προσαρμογήστον καιρό: Η πρώτη φορά θα είναι δύσκολη,όμως το σώμα συνηθίζει στον κρύο καιρό.Η χαμηλή θερμοκρασία καθυστερεί λίγοτην προθέρμανση, όμως οι γυμναστέςτονίζουν ότι πρέπει να επιμένουμε στηνπροσπάθεια.

Γυμναστικήμε παρέα: Οι φίλοι μπορούν να μας δώσουντο κίνητρο που χρειαζόμαστε για νααντιμετωπίσουμε το κρύο. Άλλωστε, ηγυμναστική με παρέα είναι πάντα πιοευχάριστη και κάνει το χρόνο να περνάπιο γρήγορα.

Ενυδάτωση:Ακόμη κι αν δεν κάνει ζέστη, το σώμααφυδατώνεται και χρειάζεται αναπλήρωσητων υγρών.

Κατάλληληενδυμασία: Η καλύτερη λύση είναι ταπολλά και λεπτά ρούχα που προστατεύουναπό τον αέρα και το κρύο αλλά ταυτόχρονααπορροφούν και τον ιδρώτα. Μπορούμε νααφαιρέσουμε μία στρώση εάν ζεσταθούμεκαι να προσθέσουμε μία στρώση εάνκρυώσουμε. Επίσης, πρέπει να χέρια καιτα αυτιά να είναι καλυμμένα, καθώς είναιαπό τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος.Δεν πρέπει να παραλείπουμε το αντηλιακό,καθώς ακόμη και ο χειμερινός ήλιοςμπορεί να βλάψει το δέρμα.

Συνετήδιάρκεια: Τα παραπάνω μέτρα προστασίαςέχουν ένα «όριο αντοχής». Εάν οι καιρικέςσυνθήκες είναι πολύ κακές και η θερμοκρασίαπέσει κάτω από το μηδέν, μάλλον είναικαιρός να επιστρέψουμε στη ζεστασιάτου σπιτιού.