ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα: 30 λεπτά άσκησης μας αδυνατίζουν περισσότερο από 60!

Αν πιστεύετε ότι η απώλεια κιλών είναι ανάλογη με τηδιάρκεια της άσκησης, κάνετε μεγάλο λάθος!
Έρευνα: 30 λεπτά άσκησης μας αδυνατίζουν περισσότερο από 60!

Αν πιστεύετε ότι η απώλεια κιλών είναι ανάλογη με τηδιάρκεια της άσκησης, κάνετε μεγάλο λάθος!

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από τοΠανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και δημοσιεύεται στο περιοδικό «ScandinavianJournal of Public Health», όσοι ασκούνται 30 λεπτά την ημέρα χάνουν περισσότεροβάρος συγκριτικά με αυτούς που ασκούνται 60 λεπτά.

Η ερευνητική ομάδα παρακολούθησε 60 υπέρβαρους υγιείς άνδρεςγια 13 εβδομάδες. Από τους μισούς ζητήθηκε να κάνουν τζόγκινγκ, ποδηλασία ήcross training για 30 λεπτά την ημέρα, ενώ από τους άλλους μισούς να αθληθούνγια 60 λεπτά την ημέρα.

Οι συμμετέχοντες που ακολουθούσαν το σύντομο πρόγραμμαγυμναστικής, έτειναν να αισθάνονται γεμάτοι ενέργεια μετά το τέλος του καιείχαν μεγαλύτερη όρεξη για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ενώαντίθετα όσοι ακολουθούσαν έντονη άσκηση διάρκειας 60 λεπτών, δήλωναν ότι στοτέλος αισθάνονταν εξουθενωμένοι.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, στο τέλος της μελέτης, όσοιασκούνταν επί 30 λεπτά έχασαν 3,5 κιλά μέσα σε τρεις μήνες, έναντι 2,7 κιλώνπου κατάφεραν να χάσουν όσοι ασκούνταν 60 λεπτά την ημέρα.

Εκ πρώτης όψεως αυτό μπορεί να μοιάζει παράδοξο. Τοφαινόμενο, όμως, δικαιολογείται καθώς θα πρέπει να υπολογιστεί και η απώλειαθερμίδων μέσω της κίνησης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συγκεκριμένα, όποιος γυμνάζεται χωρίς να εξουθενώνεται, συνεχίζεινα είναι δραστήριος και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας και άρα καίει θερμίδες.

Αντιθέτως, κάποιος που ακολουθεί έντονο πρόγραμμα στογυμναστήριο, το οποίο τον εξουθενώνει, στη συνέχεια ξεκουράζεται χωρίς να καίειπολλές θερμίδες κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.