ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είστε σίγουροι ότι ξέρετε να πλένετε σωστά τα χέρια σας;

Είστε από αυτούς που θεωρούν ότι ξέρουν να πλένουν σωστά ταχέρια τους; Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί σχετικά με το σωστό πλύσιμο τωνχεριών.
Είστε σίγουροι ότι ξέρετε να πλένετε σωστά τα χέρια σας;

Είστε από αυτούς που θεωρούν ότι ξέρουν να πλένουν σωστά ταχέρια τους; Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί σχετικά με το σωστό πλύσιμο τωνχεριών.

Μερικά από όσα θα διαβάσετε ίσως να σας εκπλήξουν!

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας;

Σύμφωνα με σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «BritishMedical Journal» και εξέτασε 50 άλλες ανεξάρτητες μελέτες, το πλύσιμο τωνχεριών τουλάχιστον 10 φορές την ημέρα είναι απαραίτητο για την πρόληψη τωνασθενειών. Όπως αναφέρεται στη μελέτη, είναι σημαντικό να πλένουμε τα χέριαπριν και μετά την προετοιμασία του φαγητού και πριν το φαγητό, μετά τητουαλέτα, μετά παραμονή σε κοινόχρηστους χώρους, μετά το παιχνίδι, μετά τηφροντίδα κάποιου αρρώστου, όποτε ερχόμαστε σε επαφή με σωματικές εκκρίσεις ήχρήματα.

Τα κοινά σαπούνια σκοτώνουν τα μικρόβια;

Τα σαπούνια δεν έχουν αντισηπτικές ιδιότητες. Όπως εξηγούνοι ειδικοί, κάνουν το δέρμα λείο, παρασύροντας τα μικρόβια με τη βοήθεια του νερού.Ο ιδανικός χρόνος πλυσίματος των χεριών είναι 20 δευτερόλεπτα, ωστόσο, όσοπερισσότερο πλύνετε τα χέρια σας τόσο λιγότερα μικρόβια θα παραμείνουν σε αυτά

Είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε αντιβακτηριακό σαπούνι;

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 150οικογενειών φάνηκε ότι εκείνες που έπλεναν τα χέρια τους με αντιβακτηριακάσαπούνια, αρρώστησαν όσες φορές και οι οικογένειες που πλένονταν με τα κοινά.Σύμφωνα με τους ειδικούς για να είναι αποτελεσματικά, θα πρέπει να έχουντουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, ενώ κατά τη χρήση τους θα πρέπει νατρίβουμε δυνατά τα χέρια μας.

Πώς πλένουμε σωστά τα χέρια μας;

Καλό θα είναι να τα τρίβετε με δύναμη για τουλάχιστον 20δευτερόλεπτα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή ανάμεσα στα δάχτυλα και κάτω από τανύχια, όπου βρίσκουν καταφύγιο τα περισσότερα μικρόβια. Αφού τα ξεπλύνετε,απομακρύνετε την υγρασία με μία πετσέτα.