ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε μύθοι για το γυναικείο κορμί

Οι επιστημονικές έρευνες ανέκαθεν εστίαζαν στους άνδρες. Για παράδειγμα, πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες που συμμετέχουν σε σημαντικές κλινικές δοκιμές για τον καρκίνο είναι λιγότερες σε σύγκριση με τους άνδρες.

Πέντε μύθοι για το γυναικείο κορμί

Οι επιστημονικές έρευνες ανέκαθεν εστίαζαν στους άνδρες. Γιαπαράδειγμα, πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες που συμμετέχουν σεσημαντικές κλινικές δοκιμές για τον καρκίνο είναι λιγότερες σε σύγκριση με τουςάνδρες.


Οι ερευνητές δηλώνουν πως πολλοί παράγοντες ευθύνονται γιατο φαινόμενο αυτό, όπως η επιφυλακτικότητα των επιστημόνων να εκθέσουν τονευαίσθητο οργανισμό της γυναίκας σε δοκιμαστικές θεραπείες.


Το αποτέλεσμα είναι η τεράστια παραπληροφόρηση και οιλανθασμένες εντυπώσεις σε ό,τι αφορά το γυναικείο σώμα.


Δείτε ποιοι είναι οι πιο συχνοί μύθοι στον ιατρικό και τονεπιστημονικό χώρο.


1. Ο γιατρός μπορεί να καταλάβει αν μια γυναίκα είναιπαρθένα

Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι οι γιατροί δεν μπορούν ναδιακρίνουν εάν μια γυναίκα είναι σεξουαλικά ενεργή, ακόμη κι όταν χρησιμοποιούντα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Δεν αρκεί να εντοπίσουν ρήξη στον παρθενικόυμένα, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκύψει λόγω τραυματισμού ή συστηματικήςάσκησης, χωρίς η γυναίκα να έχει κάνει ποτέ σεξ.


2. Τα αντιβιοτικά εξουδετερώνουν τη δράση τωναντισυλληπτικών

Πολλοί γιατροί υποστηρίζουν αυτό το μύθο. Τα αντισυλληπτικάαποδεικνύονται αναποτελεσματικά μόλις στο 1% των περιπτώσεων και αυτό δενεπηρεάζεται από τη λήψη αντιβιοτικών. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ίσως τοαντιβιοτικό που χορηγείται στην περίπτωση φυματίωσης.


3. Οι γυναίκες και οι άνδρες χρειάζονται τις ίδιες ώρεςύπνου

Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Duke στηΒόρεια Καρολίνα έδειξε ότι ο γυναικείος εγκέφαλος χρειάζεται περισσότερες ώρες ξεκούρασης, λόγω της αυξημένης κόπωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι γυναίκεςεπιφορτίζονται με περισσότερες υποχρεώσεις κι έτσι αναγκάζονται να εφαρμόσουντο λεγόμενο multi-tasking. Έτσι, ο εγκέφαλός τους καταπονείται περισσότερο σεσύγκριση με τον εγκέφαλο των ανδρών.


4. Η εμμηνόπαυση μειώνει την ερωτική επιθυμία

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ πριν από μερικά χρόνιαέδειξε ότι το 50% των γυναικών που έχει περάσει την εμμηνόπαυση κάνει σεξαρκετές φορές το μήνα. Αν και οι εξάψεις κάνουν τις γυναίκες λιγότερο πρόθυμεςνα κάνουν σεξ, δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της εμμηνόπαυσης και της ερωτικήςεπιθυμίας, δηλώνουν οι ερευνητές.


5. Μια γυναίκα δεν μπορεί να μείνει έγκυος όταν έχει περίοδο

Οι πιθανότητες γονιμοποίησης του ωαρίου κατά τηνέμμηνο ρύση είναι μειωμένες, ωστόσο ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάναυποστηρίζουν ότι «τίποτα δεν είναι απίθανό ή αδύνατο όσον αφορά την εγκυμοσύνη».Τα σπερματοζωάρια παραμένουν ενεργά στο γυναικείο σώμα έως και μία εβδομάδα καιη ωορρηξία μπορεί να επέλθει αμέσως μετά ή και κατά τη διάρκεια της φάσηςαιμορραγίας.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε μύθοι για το ανδρικό κορμί