ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάντε το όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου: φάτε αργά για να χάσετε κιλά

Φάτε αργά όχι μόνο γιανα απολαύσετε το φαγητό σας αλλά και για να χάσετε κιλά, σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο Texas Christian University.

Κάντε το όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου: φάτε αργά για να χάσετε κιλά

Φάτε αργά όχι μόνο γιανα απολαύσετε το φαγητό σας αλλά και για να χάσετε κιλά.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουνόλοι διατροφολόγοι και επιστήμονες, σημειώνοντας ότι το καλό μάσημα της τροφής,μπορεί να μας κρατήσει fit ενώ παράλληλα ελέγχουμεκαλλίτερα την ποσότητα που θα φάμε.


Σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο Texas Christian University, πουδημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, όταν κανείς τρώει αργά καιμικρότερες μπουκιές, μετά από λίγη ώρα νιώθει λιγότερο πεινασμένος απ’ ό,τι αν«έπεφτε με τα μούτρα» στο φαγητό.

Όσοι μασάνε αργά την τροφή τους και πίνουν περισσότερα υγρά νιώθουν πιο γρήγορατο αίσθημα του κορεσμού, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Μετά από πειράματα οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε αργάκαταναλώνουν κατά μέσο όρο 88 θερμίδες λιγότερο από τους λαίμαργους, με τοναριθμό αυτό να πέφτει στις 58 θερμίδες παρακάτω για τους υπέρβαρους.

«Μειώνοντας την ταχύτητα με την οποία καταναλώνουμε το φαγητό μας, καταφέρνουμενα μειώσουμε σημαντικά τη συνολική πρόσληψη ενέργειας, αλλά αυτό ισχύειπερισσότερο στους ανθρώπους με κανονικό βάρος και λιγότερο στους υπέρβαρους ήπαχύσαρκους» ανέφερε στην εφημερίδα η καθηγήτρια Meena Shah.

Η ίδια πρόσθεσε ότι όσο αυξάνει κανείς την πρόσληψη υγρών (νερό) κατά τηδιάρκεια ενός γεύματος που… απολαμβάνει με την ησυχία του, βοηθά επίσης στο να«γεμίσει» το στομάχι με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να αισθάνεται κανείς ότιέχει χορτάσει.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal ofthe Academy of Nutrition and Dietetics.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε και την στάση της διάσημης ηθοποιού του Χόλιγουντ ΓκουίνεθΠάλτροου, που ορκίζεται στον κανόνα «τρώω αργά, χάνω κιλά».