ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Δείτε τις 8 πλαστικές επεμβάσεις που "αγαπούν" οι άνδρες

Στις υπηρεσίες του πλαστικού χειρουργού φαίνεται πως καταφεύγουν, παρά την οικονομική κρίση, έξι στους δέκα Έλληνες, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι μόνο οι γυναίκες αρέσκονται σε τέτοιου είδους αισθητικές επεμβάσεις.

Δείτε τις 8 πλαστικές επεμβάσεις που "αγαπούν" οι άνδρες

Απ’ ό,τι φαίνεται οι άνδρες ενδιαφέρονται για τις σωματικές τους ατέλειες και θέλουν να είναι εξίσου περιποιημένοι με τις γυναίκες. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η πλαστική επέμβαση κρίνεται επιβεβλημένη για λόγους υγείας.

Τέτοια προβλήματα μπορεί να είναι είτε ογκολογικής φύσης, όπως ογκίδια δέρματος ή μαλακά μόρια, ατυχήματα, όπως δύσμορφες ουλές είτε άλλης φύσης όπως η γυναικομαστία, θέματα γεννητικών οργάνων και θέματα γενικότερης εμφάνισης.

Οι πλαστικές επεμβάσεις που «προτιμά» το ισχυρό φύλο

1. Μύτη

2. Κοιλιά

3. Μεταμόσχευση μαλλιών

4. Αυξητική πέους (κυρίως στις μικρές ηλικίες)

5. Πηγούνι

6. Βλεφαροπλαστική

7. Face lift

Αξίζει, επίσης, να τονιστεί πως οκτώ στους δέκα άνδρες, που καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό, κάνουν λιποαναρρόφηση, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που έγινε για λογαριασμό της Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής Χειρουργικής.

Τέλος, το 50% των επεμβάσεων πραγματοποιείται μετά από προσωπική επιθυμία, το 30% μετά από προτροπή της συντρόφου και το 20% μετά από προτροπή του φιλικού κύκλου.