ΟΜΟΡΦΙΑ

Γιόγκα για ευλυγισία και ηρεμία.....

Δεν κάνει καλό μόνο στο σώμα, κτίζοντας ευλύγισταμέλη, αλλά κυρίως στο πνεύμα και στον ψυχισμό μας.

 

Μιλάμε για την γιόγκα, ένα είδος άσκησης που τα τελευταίαχρόνια συγκεντρώνει πλήθος θαυμαστών. Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς, 30λεπτά άσκηση την ημέρα είναι αρκετή και μπορεί κανείς να δει εκπληκτικάαποτελέσματα σε σύντομο διάστημα στο σώμα αλλά και στον ψυχισμό του πουαποτυπώνεται  σε ηρεμία και πειθαρχία.

Γιόγκα για ευλυγισία και ηρεμία.....

Δεν κάνει καλό μόνο στο σώμα, κτίζοντας ευλύγισταμέλη, αλλά κυρίως στο πνεύμα και στον ψυχισμό μας.

Μιλάμε για την γιόγκα, ένα είδος άσκησης που τα τελευταίαχρόνια συγκεντρώνει πλήθος θαυμαστών. Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς, 30λεπτά άσκηση την ημέρα είναι αρκετή και μπορεί κανείς να δει εκπληκτικάαποτελέσματα σε σύντομο διάστημα στο σώμα αλλά και στον ψυχισμό του πουαποτυπώνεται σε ηρεμία και πειθαρχία.

Οι ειδικοί λένε- σύμφωνα με το online περιοδικό Belife.gr- ότι υπάρχουν δύο τύποι γιόγκα: η hatha yoga, πουβασίζεται στις διάφορες στάσεις που παίρνει το σώμα, και στη γιόγκα τηςπερισυλλογής, της εσωτερικότητας και της σκέψης. Αυτό που πρέπει κανείς να έχεικατά νου όταν ασχολείται με γιόγκα, είναι η αναπνοή, που παίζει τον κυρίαρχορόλο στην όλη άσκηση.

Η hatha yoga ασχολείται με την πειθαρχία του σώματος. Είναι το πρώτο βήμα γιατο δρόμο προς την αυτογνωσία, αφού μέσω της κυριαρχίας του σώματος μπορούν νααναπτυχθούν πλήρως τόσο το σώμα όσο και η ψυχή.

Η καθαρά ψυχική πλευρά της γιόγκα φροντίζει για την καλή διατήρηση τωνεσωτερικών οργάνων. Επίσης, σημαντική είναι η συνεισφορά της και στην άσκησητης σπονδυλικής στήλης.


Ας δούμε παρακάτω μερικά από τα οφέλη αυτής της άσκησης:


• Με τη γιόγκα βελτιώνεται εκπληκτικά η ευλυγισία και η ευκινησία του σώματος.

• Η γιόγκα επιδρά ευεργετικά στους πόνους της ράχης και στη χαλάρωση των μυών.

• Με την γιόγκα ασκείται ταυτόχρονα το σώμα και το πνεύμα.


• Οι «αντίθετες» και «κρεμαστές» στάσεις βελτιώνουν την κυκλοφορία καιφροντίζουν για την όμορφη χροιά του δέρματος.

• Τα εσωτερικά όργανα ζωηρεύουν.