ΟΜΟΡΦΙΑ

Το γυναικείο στήθος γερνά πιο γρήγορα από το υπόλοιπο σώμα!

Μία νέα μέθοδος εντοπισμού της ηλικίας ενός ατόμων, μέσω των ιστών ή του αίματος, έδειξε ότι το στο στήθος της γυναίκας γερνά ταχύτερα από το υπόλοιπο σώμα της! Αντίθετα η καρδιά κερδίζει χρόνια και διατηρείται για περισσότερο καιρό νέα!
Το γυναικείο στήθος γερνά πιο γρήγορα από το υπόλοιπο σώμα!

Μία νέα μέθοδοςεντοπισμού της ηλικίας ενός ατόμων, μέσω των ιστών ή του αίματος, έδειξε ότι τοστο στήθος της γυναίκας γερνά ταχύτερα από το υπόλοιπο σώμα της! Αντίθετα η καρδιά κερδίζειχρόνια και διατηρείται για περισσότερο καιρό νέα!

Ερευνητές από τοΠανεπιστημιο της Καλιφόρνιας χρησιμοποίησαν την επιγενετική για την εκτίμησητης ηλικίας ενός ατόμου. Η επιγενετική ασχολείται με την μεθυλίωση – πρόσθεση ήαφαίρεση μεθυλομάδων στο γονίδιο με την πάροχο του χρόνου – μία διαδικασία πουεπηρεάζει την έκφραση του γονιδίου και τη γήρανση.

Οι ερευνητέςανέπτυξαν έναν νέο αλγόριθμο για τη στατιστική ανάλυση των μοτίβων μεθυλίωσης σε 7.844 δείγματα 51 τύπων υγιών ιστώναπό άτομα εμβρυικής ηλικίας έως 100 ετών, όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο«Genome Biology».

Με τον αλγόριθμό κατάφεραν ναυπολογίσουν την την ηλικία του κάθε ιστού.

Το στήθος γερνάει, η καρδιά κερδίζειχρόνια

Αυτό πουδιαπίστωσαν ήταν ότι ο ιστός του στήθους ήταν κατά μέσο όρο 2-3 χρόνια γηραιότερος σε σύγκριση με την πραγματική ηλικία της γυναίκας.

Την ίδια στιγμή και στα δύο φύλα ο καρδιακός ιστός φάνηκε να είναι εννέα χρόνια νεότερος κατά μέσο όρο σε σύγκριση με την πραγματική ηλικία του ατόμου.

Οι ερευνητέςεξηγούν ότι ο ιστός του στήθους γερνά πιο γρήγορα γιατί εκτίθεται συνεχώς σεορμόνες ενώ αντίθετα ο ιστός της καρδιάς κερδίζει χρόνια γιατί αναγεννάταιεξαιτίας των βλαστικών κυττάρων.

Εντυπωσιακή ήταν ηανάλυση των καρκινικών ιστών, που έδιξε ότι ήταν 36 χρόνια γηραιότεροι σεσύγκριση με την πραγματική ηλικία των ασθενών από τους οποίους προέρχονταν οιιστοί.