ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι συμβουλές των δερματολόγων για αφαίρεση του μακιγιάζ

Η αφαίρεση τουμακιγιάζ είναι ένα απαραίτητο βήμα για τη σωστή περιποίηση του προσώπου, ακόμηκαι για τις γυναίκες που επιλέγουν λίγη πούδρα και μάσκαρα.

Οι συμβουλές των δερματολόγων για αφαίρεση του μακιγιάζ

Η αφαίρεση τουμακιγιάζ είναι ένα απαραίτητο βήμα για τη σωστή περιποίηση του προσώπου, ακόμηκαι για τις γυναίκες που επιλέγουν λίγη πούδρα και μάσκαρα.

Η παράλειψη της αφαίρεσης του μακιγιάζ μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το δέρμα.

Τι πρέπει ναπροσέχουμε όμως στα προϊόντα που επιλέγουμε;

Οι περισσότερεςλοσιόν και κρέμες είναι ασφαλείς, όμως πρέπει να προσέχουμε τα συστατικά τους: Οιδερματολόγοι υποστηρίζουν πως οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα προϊόν για τοδέρμα εξαρτώνται από τα συστατικά του αλλά και την ευαισθησία που παρουσιάζειτο δέρμα. Για παράδειγμα, το ευαίσθητοι δέρμα και η ξηρότητα των ματιών δενεπιτρέπουν τη χρήση προϊόντων που περιέχουν αλκοόλη, καθώς το αποτέλεσμα θαείναι ο έντονος ερεθισμός. Επίσης, τα έλαια φράζουν τους πόρους και προκαλούνεξανθήματα στα άτομα με ακμή.

Ο τύπος δέρματοςκαθορίζει το προϊόν περιποίησης: Η επιλογή του κατάλληλου προϊόντος είναιαρκετά δύσκολη, λόγω της τεράστιας ποικιλίας που υπάρχει στην αγορά. Οδερματολόγος μπορεί να συμβουλεύσει ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν ανάλογα μετον τύπο του δέρματος. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει έκζεμα επιβάλλεται η χρήση υποαλλεργικώνπροϊόντων χωρίς αρώματα.

Χρειάζεταιιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή των ματιών: Η μάσκαρα αφαιρείται εξαιρετικάδύσκολα, ιδιαίτερα αν είναι αδιάβροχη. Οι δερματολόγοι τονίζουν ότι είναιαπαραίτητο να αφαιρείται κάθε ίχνος μακιγιάζ από τα μάτια ώστε να αποφύγουμε τιςλοιμώξεις, τον αποχρωματισμό του δέρματος και το πρήξιμο. Χρειάζονται αργές καιαπαλές κινήσεις ώστε να αφαιρεθεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια το μακιγιάζστην περιοχή των ματιών.

Καλός καθαρισμός προσώπου μετά την αφαίρεσητου μακιγιάζ: Τα υπολείμματα των προϊόντων ντεμακιγιάζ μπορεί να προκαλέσουνερεθισμό ή εξανθήματα. Έτσι, επιβάλλεται να πλένουμε καλά το πρόσωπο με νερό ήμε το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού.