ΟΜΟΡΦΙΑ

Πέντε μυστικά για επίπεδη κοιλιά

Η επίπεδη κοιλιάείναι το όνειρο κάθε γυναίκας, ειδικότερα όταν το καταφέρνει χωρίς κοιλιακούς!

Πέντε μυστικά για επίπεδη κοιλιά

Η επίπεδη κοιλιάείναι το όνειρο κάθε γυναίκας, ειδικότερα όταν το καταφέρνει χωρίς κοιλιακούς!

Ακούγεταιαδύνατο, όμως υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά που μας βοηθούν να το πετύχουμε.

Δείτε τισυμβουλεύουν οι ειδικοί.

1. Να μειώσουμετο αλάτι

Το νάτριο πουπεριέχει το αλάτι δεσμεύει και κατακρατεί το νερό κι έτσι προκαλείται έντονοφούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς.

2. Να κοιμόμαστεπερισσότερο

Η έλλειψη ύπνουκάνει τον οργανισμό μας να σημάνει συναγερμό. Οι ορμονικές αλλαγές πουπαρατηρούνται όταν είμαστε κουρασμένοι οδηγούν στην αυξημένη συσσώρευση λίπουςστην περιοχή της κοιλιάς. Επίσης, η κούραση μας κάνει να επιζητούμε ενέργεια,κυρίως με τη μορφή ζάχαρης και λιπαρών.

3. Νακαταναλώνουμε προβιοτικά

Τα προβιοτικάείναι τα «καλά βακτήρια» που καταπολεμούν το φούσκωμα. Τα γαλακτοκομικά με αρκετέςποσότητες προβιοτικών βοηθούν σημαντικά στην πέψη ώστε να αποφύγουμε τοανεπιθύμητο φούσκωμα.

4. Να αποφεύγουμετο αλκοόλ

Οι υπερβολικέςποσότητες αλκοόλ, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, αφυδατώνουν τον οργανισμό καιπροκαλούν φούσκωμα. Εκτός από τα αλκοολούχα, ο καφές και τα αναψυκτικά έχουν ταίδια αποτελέσματα, καθώς ερεθίζουν το γαστρεντερικό.

5. Νακαταπολεμήσουμε το στρες

Το στρες κάνει τον εγκέφαλο να παράγει υπερβολικέςποσότητες κορτιζόλης, η οποία είναι γνωστή ως «η ορμόνη του στρες». Το αποτέλεσμαείναι η συσσώρευση λίπους και το φούσκωμα στην κοιλιά. Οι βαθιές αναπνοές και ηγιόγκα ενεργοποιούν το παρασυμπαθητικό σύστημα και μας βοηθούν να χαλαρώσουμε.