ΟΜΟΡΦΙΑ

Φυσικά προϊόντα ομορφιάς από το χειμωνιάτικο κήπο σας

Ο χειμώνας προσφέρεται ώστε να χρησιμοποιήσουμε υπέροχα άνθη και βότανα για την περιποίηση του προσώπου και όχι μόνο.

Φυσικά προϊόντα ομορφιάς από το χειμωνιάτικο κήπο σας

Ο χειμώνας προσφέρεται ώστε να χρησιμοποιήσουμε υπέροχα άνθη και βότανα για την περιποίηση του προσώπου και όχι μόνο.

Δείτε τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανανεωθείτε άμεσα και με απόλυτα φυσικό τρόπο.

- Τονωτική λοσιόν από φασκόμηλο, αμαμηλίδα και δενδρολίβανο

Το φασκόμηλο είναι ιδανικό για το λιπαρό δέρμα χάρη στην αντιβακτηριδιακή και στυπτική του δράση. Μπορείτε να φτιάξετε μια τονωτική λοσιόν με φασκόμηλο, αμαμηλίδα (η οποία βοηθά ώστε οι πόροι να μην ανοίγουν υπερβολικά) και δενδρολίβανο (για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος κάτω από την επιδερμίδα). Για να δώσετε στη λοσιόν υπέροχο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε αιθέριο έλαιο από τριαντάφυλλο ή λεβάντα. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη λοσιόν κάθε βράδυ ρίχνοντας λίγες σταγόνες σε ένα κομμάτι βαμβάκι. Η λοσιόν έχει διάρκεια ζωής τρεις μήνες.

Θα χρειαστείτε 200 ml νερό, 4 κουταλιές του γλυκού γλυκερίνη, 2 κουταλιές του γλυκού βάμμα* από φασκόμηλο, 1 κουταλιά του γλυκού βάμμα από αμαμηλίδα, 1 κουταλιά του γλυκού βάμμα από δενδρολίβανο και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και αποθηκεύετε σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι.

- Κρέμα απολέπισης για όλο το σώμα

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για την ανανέωση της άτονης επιδερμίδας, καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στην αποτελεσματικότερη ενυδάτωση. Η μέντα, ο ευκάλυπτος, το φασκόμηλο και το δενδρολίβανο συνδυάζονται υπέροχα ώστε να φτιάξουμε μια χαλαρωτική και ταυτόχρονα αναζωογονητική κρέμα απολέπισης.

Θα χρειαστείτε 600 ml θαλασσινό αλάτι, περίπου 3 κλαδάκια δενδρολίβανο ή 20 φύλλα φασκόμηλο, 30 φύλλα μέντας και 20 φύλλα ευκαλύπτου, 650 ml ελαιόλαδο, ένα σουρωτήρι και δύο βαζάκια.

Κόβετε τα φυτά σε μεγάλα μέρη και τα τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι. Τα καλύπτετε με το έλαιο και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα. Έτσι, τα φυτά θα απελευθερώσουν χρήσιμα συστατικά στο έλαιο. Στραγγίζετε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτοντας το σουρωτήρι με ένα τούλι. Κρατάτε το έλαιο και πετάτε τα φύλλα.

Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αλάτι και ανακατεύετε σιγά-σιγά το έλαιο. Στη συνέχεια το τοποθετείτε στα γυάλινα βάζα. Μπορείτε να διατηρήσετε το μείγμα έως και ένα χρόνο.

* Βάμμα

Μπορείτε να φτιάξετε το βάμμα από οποιοδήποτε μέρος του φυτού. Τοποθετείτε τα μέρη που θέλετε σε ένα βάζο και τα καλύπτετε με δυνατή βότκα (περιεκτικότητα αλκοόλ 40%). Αφήνετε το μείγμα στο βάζο για δύο εβδομάδες τουλάχιστον. Το αλκοόλ απορροφά τις χρήσιμες ουσίες του φυτού και δρα ως συντηρητικό. Αντί για αλκοόλ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι.