ΟΜΟΡΦΙΑ

Κάνουν μπότοξ στο στομάχι για να χάσουν κιλά

Το μπότοξ είναι γνωστό ως κοσμητική θεραπεία για την εξάλειψη των ρυτίδων, όμως τώρα βρίσκει εφαρμογή και στην απώλεια βάρους.

Κάνουν μπότοξ στο στομάχι για να χάσουν κιλά

Το μπότοξ είναι γνωστό ως κοσμητική θεραπεία για την εξάλειψη των ρυτίδων, όμως τώρα βρίσκει εφαρμογή και στην απώλεια βάρους.

Ερευνητές από τη Νορβηγία δοκιμάζουν την αποτελεσματικότητά του ως μέθοδο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.Η ένεση μπότοξ στους μύες που βρίσκονται στα τοιχώματα του στομάχου έχει σαν αποτέλεσμα την επιβράδυνση της πέψης. Θεωρητικά, αυτή η διαδικασία εντείνει το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερη ώρα. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε ζώα έδειξαν ότι η ένεση οδηγεί σε μείωση του βάρους έως και κατά ένα τρίτο μέσα σε πέντε εβδομάδες.

Το μπότοξ είναι πιο ασφαλές, πιο οικονομικό και λιγότερο επεμβατικό ως θεραπεία σε σύγκριση με τη χειρουργική επέμβαση που προτείνεται στους υπέρβαρους ασθενείς. Το μπότοξ εμποδίζει την αποστολή σημάτων από τα νεύρα στους μύες, περιορίζοντας έτσι τις συσπάσεις των μυών.

Στη νέα κλινική δοκιμή που πραγματοποιείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Trondheim της Νορβηγίας, η ένεση χορηγείται με τη βοήθεια ενδοσκοπίου. Το ενδοσκόπιο είναι ένα μακρύ σωληνάκι με μια κάμερα στην άκρη του. Εισέρχεται από το στόμα του ασθενούς και στη συνέχεια η ένεση περνά από το ενδοσκόπιο και χορηγείται στα τοιχώματα του στομάχου.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το μπότοξ μειώνει το ρυθμό με τον οποίο περνούν οι τροφές από το στομάχι κατά 50%. Στόχος τους είναι να αποδείξουν ότι το μπότοξ είναι πιο αποτελεσματικό από άλλες μεθόδους στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Διαβάστε επίσης:

Με μπότοξ θεραπεύουν τη μόνιμη… διέγερση

BBC: Κίνδυνος από τις βελόνες του Botox

Το botox βοηθά στη θεραπεία της ακράτειας