ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι οικονομικές λύσεις ομορφιάς που εγκρίνει ο γιατρός!

Οι σπιτικές λύσεις είναι ό,τι πιο εύκολο, γρήγορο και οικονομικό μπορείτε επιλέξετε για την περιποίησή σας.
Οι οικονομικές λύσεις ομορφιάς που εγκρίνει ο γιατρός!

Οι σπιτικές λύσεις είναι ό,τι πιο εύκολο, γρήγορο και οικονομικό μπορείτε επιλέξετε για την περιποίησή σας. Πολλές φορές μάλιστα είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τα πανάκριβα προϊόντα ομορφιάς που κυκλοφορούν και μπορεί να βρίσκονται στο ντουλάπι της κουζίνας, το ψυγείο ή το μπαλκόνι σας!

Δείτε τι προτείνουν οι ειδικοί για να εξαφανίσετε τα σπυράκια, να κάνετε το χαμόγελό σας πιο λευκό και όχι μόνο.

1. Για τα κουρασμένα μάτια

Βουτήξτε ένα σακουλάκι χαμομήλι σε λίγο ζεστό νερό, βάλτε το στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά και τοποθετήστε το επάνω στο μάτι σαν κομπρέσα για 10 λεπτά, μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το χαμομήλι έχει ήπια αντιφλεγμονώδη δράση κι έτσι καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια.

Paul S. Anderson, Bastyr University

2. Για την κακοσμία του στόματος

Αναμείξτε ¼ της κούπας καθαρή αλόη με μισή κούπα νερό ή χυμό μήλου. Η αλόη περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται Β-σιτοστερόλη, το οποίο δρα ενάντια στη φλεγμονή και εξουδετερώνει τα οξέα του στόματος.

Letha Hadady, DAc

3. Για πιο λευκό χαμόγελο

Συνδυάστε ¼ της κουταλιάς του γλυκού μαγειρική σόδα με 1/8 της κουταλιάς αλάτι. Βουτήξτε τη βρεγμένη οδοντόβουρτσα στο μίγμα και βουρτσίστε καλά. Η σόδα δρα ως λευκαντικό ενώ το αλάτι βοηθά στο αποτελεσματικότερο τρίψιμο.

Letha Hadady, DAc

4. Για τους κάλους στα πόδια

Βουτήξτε τα πόδια σε μια λεκάνη με νερό για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε με μαύρη ζάχαρη και νερό (σε αναλογία 3 κουταλιές ζάχαρη, 1 κουταλιά νερό), για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Doris Day, New York University Medical Center

5. Για την πιτυρίδα

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία κούπα πράσινο τσάι. Η αντιοξειδωτική του δράση κάνει απαλή απολέπιση στο ξηρό δέρμα του κεφαλιού χωρίς να αφυδατώνει την τρίχα. Χρησιμοποιήστε δύο σακουλάκια πράσινο τσάι σε μία κούπα ζεστό νερό. Μόλις κρυώσει, κάντε απαλό μασάζ.

Letha Hadady, DAc

6. Για τα σπυράκια

Θα χρειαστείτε έλαιο από τεϊόδεντρο και αμαμηλίδα (witch hazel). Τα δύο βότανα έχουν ισχυρή αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Επαλείψτε απευθείας στο δέρμα μόλις υποψιαστείτε ότι πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του το εξάνθημα.

Doris Day, New York University Medical Center