ΟΜΟΡΦΙΑ

Δέκα τρόποι να “ανακαλύψετε” και πάλι τους κοιλιακούς σας!

Όσο ανοίγει ο καιρός και πλησιάζει το καλοκαίρι εντείνονται και οι προσπάθειες να διορθώσουμε μικρές ατέλειες που μας ενοχλούν.

Δέκα τρόποι να “ανακαλύψετε” και πάλι τους κοιλιακούς σας!

Όσο ανοίγει ο καιρός και πλησιάζει το καλοκαίρι εντείνονται και οι προσπάθειες να διορθώσουμε μικρές ατέλειες που μας ενοχλούν.

Δείτε 20 διαφορετικές στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να απαλλαγείτε από το επίμονο τοπικό πάχος.

1. Ρυθμίστε τις λιγούρες

Όταν καταναλώνουμε πολλές θερμίδες συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου – όπως στις διακοπές του καλοκαιριού ή των Χριστουγέννων – το δίκτυο των υποδοχέων στο στομάχι γίνεται λιγότερο ευαίσθητο. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλος δε λαμβάνει άμεσα τα σήματα του κορεσμού και νιώθουμε συνέχεια πείνα ή λιγούρες. Επιλέγοντας υγιεινά και χορταστικά σνακ όπως τα φρούτα και τα προϊόντα ολικής άλεσης ελέγχεται αποτελεσματικότερα η πείνα.

2. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα γκρέιπφρουτ

Η οξύτητα του νόστιμου εσπεριδοειδούς επιβραδύνει την πέψη κι έτσι το γκρέιπφρουτ μας χορταίνει για περισσότερη ώρα. Επίσης, μόλις μισό γκρέιπφρουτ μας παρέχει την ημερήσια δόση βιταμίνης C που χρειαζόμαστε. Θα πρέπει ωστόσο να αποφεύγετε τα εσπεριδοειδή εάν είστε επιρρεπείς στις καούρες.

3. Φτιάξτε μια σούπα

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια διαπίστωσαν ότι ένα μπολ σούπα με λίγες θερμίδες πριν το κυρίως γεύμα μάς βοηθά να καταναλώσουμε κατά 20% λιγότερες θερμίδες.

4. Βρείτε χρόνο για αερόμπικ

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Ντιούκ των ΗΠΑ δείχνει ότι η έντονη γυμναστική – όπως το αερόμπικ, το τρέξιμο και η ποδηλασία – είναι ιδανική για την καύση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

5. Επιλέξτε τη μαύρη σοκολάτα

Δε χρειάζεται να στερηθείτε το γλυκό, αρκεί να επιλέξετε τη σωστή σοκολάτα. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (MUFAs) τα οποία επιταχύνουν την καύση του λίπους στην κοιλιά. Παράλληλα, η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία συμβάλλουν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

6. Βάλτε στη διατροφή σας τις φυτικές ίνες

Για κάθε 10 γραμμάρια φυτικών ινών που καταναλώνουμε την ημέρα το λίπος στην κοιλιά μειώνεται σχεδόν κατά 4%. Μπορούμε να πάρουμε αυτήν την ποσότητα φυτικών ινών από δύο μήλα, 2 κούπες μπρόκολο ή μισή κούπα φασόλια.

7. Βάλτε ηλεκτρική σκούπα

Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι μόνο μια καθημερινή υποχρέωση, είναι επίσης καλή γυμναστική για τους κοιλιακούς!

8. Μειώστε το αλάτι

Το αλάτι συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών κι έτσι προκαλεί το ανεπιθύμητο φούσκωμα.

9. Προτιμήστε το αβοκάντο

Μόλις μισό αβοκάντο περιέχει 10 γραμμάρια μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία αποτρέπουν την έκρηξη ινσουλίνης. Έτσι, το σώμα δεν αποθηκεύει λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

10. Κόψτε τα αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης και μάλιστα οι «υγρές θερμίδες» δε δίνουν στο σώμα μας την ενέργεια που χρειάζεται για να αποδώσει όλη την ημέρα.