ΟΜΟΡΦΙΑ

Μαύροι κύκλοι: Εξαφανίστε τους σε 7 βήματα!

Το βάθος της κόγχης του ματιού σε σχέση με το οστό του φρυδιού και το ζυγωματικό επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αντανακλάται το φως στο πρόσωπο.

Μαύροι κύκλοι: Εξαφανίστε τους σε 7 βήματα!

Το βάθος της κόγχης του ματιού σε σχέση με το οστό του φρυδιού και το ζυγωματικό επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αντανακλάται το φως στο πρόσωπο.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι μαύροι κύκλοι είναι κατά περίπτωση περισσότερο ή λιγότερο εμφανείς.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε ή να καταπολεμήσετε τους αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους.

1. Καλός ύπνος

Είναι γνωστό πως ο ύπνος είναι ομορφιά και υγεία. Η έλλειψη ύπνου είναι η βασικότερη αιτία εμφάνισης των μαύρων κύκλων και ευτυχώς είναι κάτι που μπορούμε να αλλάξουμε. Οι ειδικοί συνιστούν 7 με 9 ώρες ύπνου σε καθημερινή βάση.

2. Λιγότερη ζάχαρη – περισσότερα αντιοξειδωτικά

Η διατροφή μας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την όψη της επιδερμίδας. Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και μικρή ποσότητα επεξεργασμένης ζάχαρης περιορίζει σημαντικά τη φλεγμονή σε ολόκληρο το σώμα. Προτιμήστε τα μούρα, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα.

3. Επίσκεψη στον αλλεργιολόγο

Οι αλλεργίες αποτελούν μία ακόμη αιτία εμφάνισης των μαύρων κύκλων. Όταν ο οργανισμός μας «ανιχνεύει» ένα αλλεργιογόνο, πυροδοτείται η φλεγμονή και αυτό φαίνεται αμέσως στα μάτια μας.

4. Γυαλιά ηλίου

Πρόκειται για προληπτικό μέτρο και όχι για συγκάλυψη! Ο ήλιος αποδυναμώνει το κολλαγόνο στα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα τα αγγεία να γίνονται πιο εύθραυστα. Έτσι, το αίμα απελευθερώνεται στους γύρω ιστούς και η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια αλλάζει χρώμα.

5. Τσάι

Η πιο εύκολη θεραπεία για τους μαύρους κύκλους είναι το μαύρο τσάι. Βουτήξτε δύο σακουλάκια σε ζεστό νερό και αφού τα στραγγίξετε αφήστε τα για μερικά λεπτά επάνω στα μάτια. Τα συστατικά του μαύρου τσαγιού περιορίζουν τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κι έτσι ξεκουράζουν τα μάτια.

6. Μάσκα από γάλα

Οι κομπρέσες με γάλα δίνουν λάμψη στα κουρασμένα μάτια και καταπολεμούν τους ερεθισμούς, χάρη στο συνδυασμό λιπαρών και γαλακτικού οξέος.

7. Ενυδάτωση

Αναζητήστε ένα προϊόν που καταπραΰνει την επιδερμίδα και περιέχει φυτικά θρεπτικά έλαια.

Διαβάστε επίσης:

Απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα χωρίς να βάλετε το χέρι στην τσέπη!

Χημικό πήλινγκ: Τι είναι και πότε χρειάζεται

Η homemade μάσκα που εξαφανίζει τις πανάδες στο λεπτό!