ΟΜΟΡΦΙΑ

Μικρά μυστικά για νεανική επιδερμίδα

Όλοι κοιταζόμαστε κάθε μέρα στον καθρέφτη, αλλά οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι εξίσου σημαντικά με τα όσα φαίνονται στην επιδερμίδα μας, είναι και όσα δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Το δέρμα μας χρειάζεται καθημερινή φροντίδα
Μικρά μυστικά για νεανική επιδερμίδα

Όλοι κοιταζόμαστε κάθε μέρα στον καθρέφτη, αλλά οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι εξίσου σημαντικά με τα όσα φαίνονται στην επιδερμίδα μας, είναι και όσα δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Το δέρμα μας χρειάζεται καθημερινή φροντίδα για να μείνει νεανικό και υγιές για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δείτε αυτές τις απλές λύσεις για να κρατήσετε την επιδερμίδα σας λαμπερή:

-Αντηλιακό


Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να το χρησιμοποιούν, ειδικά κατά τους μήνες με μεγάλη ηλιοφάνεια, που στην χώρα μας, είναι συνήθως περισσότεροι από τους τρεις του καλοκαιριού.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που χρησιμοποιεί αντηλιακό, δεν απλώνει αρκετή ποσότητα ή ξεχνάει να επαναλάβει τη διαδικασία μετά από λίγες ώρες, οπότε και το αντηλιακό έχει απορροφηθεί τελείως.

Όλα τα αντηλιακά δεν είναι ίδια. Προτιμήστε εκείνα που περιέχουν διοξείδιο του τιτανίου και οξείδιο του ψευδαργύρου. Θα σας προστατεύσει καλύτερα σε ένα ευρύ φάσμα της ακτινοβολίας UVA και UVB.

Κάθε απόχρωση επιδερμίδας, είτε πολύ ανοιχτή είτε πιο σκούρα, έχει ανάγκη από τη χρήση αντηλιακού. Μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι από άλλους στον ήλιο, αλλά δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει ανάγκη προστασίας από τις βλαβερές ακτίνες του.

-Σπιτικές “συνταγές” περιποίησης της επιδερμίδας

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και νερό για να κάνετε απολέπιση. Προσθέστε σταφύλια, εσπεριδοειδή φρούτα, ζάχαρη, μήλα και αχλάδια. Κάθε ένα από αυτά περιέχει τα πολύτιμα Α-Υδροξικά Οξέα (alpha hydroxy acids – AHAs) που χρειάζεστε για να αφαιρέσετε την λεπτή στρώση νεκρής επιδερμίδας.

Χρησιμοποιήστε πλιγούρι, το οποίο περιέχει αβενανθραμίδες (αντιοξειδωτικές ουσίες). Έχουν καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ θα σας ανακουφίσουν και από την φαγούρα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καφέ. Περιέχει καφεϊκό οξύ, το οποίο είναι αντιοξειδωτικό και βοηθάει στην συστολή των αιμοφόρων αγγείων, ώστε να περιοριστούν οι κοκκινίλες στην επιδερμίδα σας. Σπάστε τους σπόρους του καφέ σε σκόνη, προσθέστε νερό και μαγειρική σόδα και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας.

Διαβάστε επίσης:

Το συμπλήρωμα που μειώνει τις ρυτίδες κατά 20%

Μαύροι κύκλοι: Εξαφανίστε τους σε 7 βήματα!

Η πιο… γλυκιά μάσκα προσώπου για λαμπερή επιδερμίδα