ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς να επιλέξετε το ιδανικό πήλινγκ προσώπου

Το πήλινγκ είναι ένα εξαιρετικά δραστικό μέτρο περιποίησης, όμως φαίνεται πως έχει γίνει και πάλι της μόδας.

Πώς να επιλέξετε το ιδανικό πήλινγκ προσώπου

Το πήλινγκ είναι ένα εξαιρετικά δραστικό μέτρο περιποίησης, όμως φαίνεται πως έχει γίνει και πάλι της μόδας.

Η διαδικασία περιλαμβάνει κατά βάση την εφαρμογή λοσιόν με οξέα, η οποία διαπερνά την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος. Έτσι, απομακρύνει το «παλιό» δέρμα και επιτρέπει την ανανέωση του προσώπου χωρίς νυστέρι.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη πήλινγκ ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε.

Προσοχή: το πήλινγκ δεν είναι πάντοτε ανώδυνο και κάνει προσωρινά το δέρμα εξαιρετικά ευαίσθητο. Εάν δεν εφαρμόζεται από εξειδικευμένο προσωπικό, μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμες ουλές και αποχρωματισμό του δέρματος.

Δείτε τι προτείνουν οι δερματολόγοι.

1. Φυτικό πήλινγκ με βότανα

Περιλαμβάνει φυτικά οξέα από βότανα που κάνουν βαθιά απολέπιση στο δέρμα. Μερικά από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι το εκχύλισμα από αλόη, φύκια και χαμομήλι. Εξαλείφει ουλές και σημάδια από τον ήλιο, καθώς απομακρύνει το κατεστραμμένο δέρμα και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Παράλληλα, αποτρέπει το σχηματισμό κηλίδων. Παρατηρείται κοκκίνισμα μετά την εφαρμογή και ξεφλούδισμα του δέρματος για μία ή δύο μέρες μετά. Είναι ενδεδειγμένο για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

2. Πήλινγκ με Α-υδροξυοξύ

Αυτά τα οξέα (Alpha Hydroxy Acids - AHAs) προέρχονται κυρίως από φρούτα. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει το κιτρικό οξύ (από τα εσπεριδοειδή), το γλυκολικό οξύ (από τα σάκχαρα), το γαλακτικό οξύ (από το γάλα) και το μηλικό οξύ (από το μήλο). Είναι σχετικό ήπιο σε ένταση και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον αποχρωματισμό του δέρματος και τις λεπτές γραμμές του προσώπου. Μετά την εφαρμογή του πήλινγκ το δέρμα είναι ροδαλό για μισή ώρα περίπου και μπορεί να παρατηρηθεί προσωρινά ήπια ξηρότητα.

3. Πήλινγκ με Β-υδροξυοξύ

Στην κατηγορία των BHΑ (Beta Hydroxy Acids) κατατάσσεται το σαλικυλικό οξύ, μια ουσία που δρα ενάντια στα σπυράκια. Το σαλικυλικό οξύ είναι λιποδιαλυτό, κάτι που σημαίνει ότι διαπερνά με ευκολία τους λιπαρούς πόρους του δέρματος και βοηθά στο βαθύ καθαρισμό τους. Έχει παράλληλα ισχυρή δράση ενάντια στη φλεγμονή.

4. Πήλινγκ με τριχλωροξικό οξύ

Το τριχλωροξικό οξύ (TCA) εισχωρεί σε βάθος στο δέρμα και τα αποτελέσματα που επιφέρει είναι αρκετά δραστικά. Έτσι, μπορεί να προκαλέσει έντονο κοκκίνισμα μετά την εφαρμογή. Καταπολεμά τις κηλίδες και τα σημάδια της γήρανσης και χαρίζει ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί εμφανίζονται οι ρυτίδες και πώς να τις αποφύγετε

Χημικό πήλινγκ: Τι είναι και πότε χρειάζεται