ΟΜΟΡΦΙΑ

Τέλειο σώμα χωρίς κόπο: Υιοθετήστε 5 απλές συνήθειες!

Δε χρειάζεται νακουράζεστε καθημερινά στο γυμναστήριο και να ταλαιπωρείτε τον οργανισμό σας μεεξαντλητικές δίαιτες αν θέλετε να χάσετε μερικά κιλά.

Τέλειο σώμα χωρίς κόπο: Υιοθετήστε 5 απλές συνήθειες!

Δε χρειάζεται νακουράζεστε καθημερινά στο γυμναστήριο και να ταλαιπωρείτε τον οργανισμό σας μεεξαντλητικές δίαιτες αν θέλετε να χάσετε μερικά κιλά.

Μερικές απλέςαλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να μας δώσουν εύκολα τα επιθυμητάαποτελέσματα.

1. Περισσότερηορθοστασία: Μελέτη που πραγματοποίησε η Mayo Clinic έδειξε ότι ταυπέρβαρα άτομα ακολουθούν κατ’ εξοχήν την καθιστική ζωή. Συγκεκριμένα, οι πιο αδύνατοισυμμετέχοντες φάνηκε πως παρέμεναν δραστήριοι για 2,5 ώρες περισσότερο κάθεμέρα. Οι ποσότητες που αντιστοιχούν σε αυτό το χρόνο δραστηριότητας είναι 350.

2. Πράσινο τσάι:Το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί πως δυναμιτίζει το μεταβολισμό. Οι επιστήμονεςδεν είναι βέβαιοι αν αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στην καφεΐνη ή στις κατεχίνες,όμως όποιος κι αν είναι ο λόγος το αποτέλεσμα είναι που μετράει!

3. Καθαρό σπίτι:Μπορεί οι δουλειές του σπιτιού να μην αναγνωρίζονται επίσημα ως μορφή άσκησης, όμωςερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας υποστηρίζουν πως συνδέονταιάμεσα με την καλή υγεία και την καλή φυσική κατάσταση των γυναικών. Η σχετικήμελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες με τα πιο καθαρά σπίτια είχαν και χαμηλότεροΔείκτη Μάζας Σώματος.

4. Μαγείρεμα: Καιμόνο η προετοιμασία του γεύματος μας βοηθά να κάψουμε θερμίδες! Παράλληλα όμως,όταν μαγειρεύουμε στο σπίτι ελέγχουμε την ποιότητα των συστατικών που καταναλώνουμε.

5. Μέσα ΜαζικήςΜεταφοράς: Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη έδειξε ότι τα άτομα που δεχρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις καταφέρνουννα «ξεφορτωθούν» 124 θερμίδες κάθε μέρα.

6. Κατοικίδιο: Σύμφωναμε βρετανική μελέτη, οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες ναπαραμείνουν δραστήριοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, χάρη στις βόλτες και τοπαιχνίδι με το αγαπημένο τους κατοικίδιο.