ΟΜΟΡΦΙΑ

Πέντε καθημερινοί παράγοντες που καταστρέφουν την επιδερμίδας σας

Η υγιής επιδερμίδα είναι το πρώτο βήμα για να κοιτάμε με χαρά τον καθρέφτη κάθε πρωί.

Πέντε καθημερινοί παράγοντες που καταστρέφουν την επιδερμίδας σας

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά πράγματα που κάνετε συχνά και δεν συνειδητοποιείτε ότι βλάπτουν μέρα με τη μέρα το δέρμα σας.

Κοιμάστε λίγο: Η κύρια αιτία που μπορεί να έχετε φραγμένους πόρους και θαμπό δέρμα είναι ο ανεπαρκής ύπνος. Ο καλός ύπνος είναι σημαντικός για να διατηρείτε το δέρμα σας υγιές. Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα.

Μεγάλες μεταπτώσεις στην διατροφή σας: Το να κάνετε συχνά αυστηρές δίαιτες και μετά από λίγες μέρες να τις εγκαταλείπετε και να επανέρχεστε σε "βαριά" διατροφή, βλάπτει μακροπρόθεσμα την επιδερμίδα σας. Η συνεχής απώλεια και επαναφορά των κιλών κάνει το δέρμα να "σακουλιάζει" και αφήνει ραγάδες.

Πίνετε πολύ καφέ: Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολύ καφεΐνη έχουν πιο ξηρό δέρμα με περισσότερες ρυτίδες. Ο καλύτερος τρόπος για να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας είναι να πίνετε πολύ νερό.

Δεν είστε δραστήριοι: Αν δεν ασκείστε, το δέρμα σας θα γεράσει πιο γρήγορα. Η σωματική άσκηση βοηθάει στην πρόληψη των σημαδιών της γήρανσης και αποτοξινώνει τον οργανισμό σας, ενώ βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Καταναλώνετε πολύ αλάτι: Το νάτριο βλάπτει σοβαρά την επιδερμίδα σας, καθώς την αφυδατώνει σε μεγάλο βαθμό. Προσπαθήστε να περιορίσετε τα αλμυρά φαγητά.

Διαβάστε επίσης:

Μάθετε με ένα "κλικ" πόσες θερμίδες χρειάζεστε για να μην παχύνετε (online calculator)

Ποιες τροφές να αποφεύγετε για να μην έχετε "φούσκωμα" στην κοιλιά

Τρία μυστικά για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας

Ένα λάθος που κάνετε σίγουρα με τις ντομάτες!