ΟΜΟΡΦΙΑ

Ιδανικό βάρος: Τέσσερις λόγοι υγείας να φτάσετε το δικό σας

Η βελτιωμένη εμφάνιση δεν πρέπει να είναι το μοναδικό σας κίνητρο για να χάσετε τα περιττά κιλά.

Ιδανικό βάρος: Τέσσερις λόγοι υγείας να φτάσετε το δικό σας

Θα πρέπει αρχικά να γνωρίζετε ποιο είναι το ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος και το σωματότυπό σας και στη συνέχεια να πάρετε τα μέτρα σας για να το φτάσετε.

Με τον τρόπο αυτό, δε θα καταφέρετε μόνο να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας, αλλά θα μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρών παθήσεων και διαταραχών.

1. Καρδιοπάθεια

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of the American College of Cardiology και περιελάμβανε δεδομένα για 15.000 περίπου υγιείς ενήλικες δείχνει ότι τα άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος πάνω από 25 αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο συσσώρευσης πλάκας στις αρτηρίες τους.

2. Γονιμότητα

Το ιδανικό βάρος όσον αφορά την αναπαραγωγική ικανότητα του άνδρα και της γυναίκας κυμαίνεται μεταξύ 20 και 24 ως προς το Δείκτη Μάζας Σώματος. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM), περισσότερο από το 10% των προβλημάτων γονιμότητας οφείλονται στο υπερβολικό βάρος.

3. Διαταραχές του ύπνου

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins δείχνει ότι η απώλεια βάρους, ιδιαίτερα του συσσωρευμένου λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου. Το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά εμποδίζει την ομαλή αναπνευστική λειτουργία, με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο υπνικής άπνοιας.

4. Διαβήτης

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία για το Διαβήτη, ακόμη και η παραμικρή απώλεια βάρους στα υπέρβαρα άτομα συνδέεται με την πρόληψη του διαβήτη ή την καθυστέρηση εκδήλωσης των σχετικών συμπτωμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος: Δείτε τον αναλυτικό πίνακα
Δείκτης Μάζας Σώματος: Τι είναι και πώς τον υπολογίζουμε
Υπολογίστε πόσες θερμίδες χρειάζεστε καθημερινά