ΟΜΟΡΦΙΑ

Φοράτε συχνά τακούνια; Δείτε τις ασκήσεις που θα ξεκουράσουν τα πόδια σας!

Τα ψηλά τακούνια είναι το σήμα κατατεθέν της θηλυκότητας, δυστυχώς όμως ταλαιπωρούν φοβερά τα γυναικεία πόδια.

Φοράτε συχνά τακούνια; Δείτε τις ασκήσεις που θα ξεκουράσουν τα πόδια σας!

Η ανύψωση του πέλματος καταπονεί τον αστράγαλο και ασκείται υπερβολική πίεση στο μυ της γάμπας.

Για να αποφύγετε μακροπρόθεσμα τον πόνο στους αστραγάλους και τα γόνατα θα πρέπει να κάνετε ασκήσεις έκτασης των μυών και να δυναμώσετε τους γλουτούς και τους μηρούς για καλύτερη υποστήριξη.

Δείτε τέσσερις απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι.

1. Στηρίξτε τις παλάμες και τα γόνατα στο έδαφος. Ανασηκώστε σιγά-σιγά τους γλουτούς, τεντώνοντας τα χέρια και τα πόδια. Σηκώστε καθένα από τα δύο πέλματα, στηρίζοντας το βάρος στο μπροστινό μέρος της πατούσας.

hl1

2. Σταθείτε απέναντι σε ένα τοίχο και τεντώστε τα χέρια σας μπροστά. Κάντε έκταση του ποδιού προς τα μπροστά, στηρίζοντας ολόκληρο το πέλμα στο πάτωμα. Ακουμπήστε τα χέρια στον τοίχο, στο ύψος των ώμων. Πιέζετε ώστε να νιώσετε το μυ της γάμπας να τεντώνει.

hl2

3. Πάρτε ένα μικρό, σκληρό μπαλάκι, όπως αυτό του τένις ή του γκολφ. Ακουμπήστε σε ένα τοίχο ή ένα τραπέζι για καλύτερη ισορροπία. Κάντε κυκλικές κινήσεις σε όλη την πατούσα και κυρίως στην καμάρα.

hl3

4. Σταθείτε στο ένα πόδι και σηκώστε το άλλο ώστε το γόνατο να βρίσκεται στο ύψος του γοφού. Κρατήστε το μηρό με τα δύο χέρια για καλύτερη υποστήριξη και κάντε κυκλικές κινήσεις στο πέλμα, κουνώντας μόνο το τμήμα από τον αστράγαλο και κάτω. Το υπόλοιπο σώμα θα πρέπει να παραμένει σταθερό.

hl4

Διαβάστε επίσης:

Τα τακούνια μπορεί να καταστρέψουν για πάντα τα γόνατα
Υποδήματα: 7 τύποι που προκαλούν προβλήματα στα πόδια και την υγεία σας