ΟΜΟΡΦΙΑ

Προβλήματα υγείας που φαίνονται στο δέρμα μας

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος και μπορεί να αποκαλύψει πολύτιμες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας μας.

Προβλήματα υγείας που φαίνονται στο δέρμα μας

Οι δερματικές αλλοιώσεις και τα εξανθήματα μπορεί να αποτελούν πρώιμο σύμπτωμα κάποιας σοβαρής πάθησης. Μια επίσκεψη στο δερματολόγο είναι αρκετή για να επιβεβαιωθεί αν ένα σημάδι είναι ανησυχητικό ή όχι.

1. Εξανθήματα και στίγματα

Ένα εξάνθημα που επιμένει για πολύ καιρό και συνοδεύεται από συμπτώματα όπως ο πυρετός, ο πόνος στις αρθρώσεις και ο μυϊκός πόνος μπορεί να αποτελεί ένδειξη λοίμωξης ή εσωτερικής δυσλειτουργίας. Επίσης, μπορεί να εμφανιστεί λόγω αλλεργικής αντίδρασης.

2. Αποχρωματισμός του δέρματος

Το δέρμα που έχει γίνει πιο χλωμό-κιτρινωπό μπορεί να υποδεικνύει δυσλειτουργία του ήπατος. Παράλληλα με το σύμπτωμα αυτό μπορεί να παρατηρηθεί αλλοίωση του λευκού των ματιών. Όταν το δέρμα γίνεται πιο σκούρο τοπικά, κυρίως κοντά στις αρθρώσεις (π.χ. τους αγκώνες και τα γόνατα) μπορεί να υπάρχει υποκείμενη ορμονική διαταραχή.

3. Δερματικό εξόγκωμα

Επιβάλλεται η άμεση επίσκεψη στο δερματολόγο, καθώς μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρκίνου του δέρματος. Τα κιτρινωπά εξογκώματα που εμφανίζονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μπορεί επίσης να υποδεικνύουν ότι τα τριγλυκερίδια στον οργανισμό είναι εξαιρετικά υψηλά.

4. Υφή και ξηρότητα επιδερμίδας

Η υπέρταση και τα προβλήματα στο συκώτι μπορεί να κάνουν την επιδερμίδα πιο σκληρή. Παράλληλα, όταν το δέρμα γίνεται πολύ ξηρό και εκδηλώνεται φαγούρα μπορεί να υπάρχει ορμονικό πρόβλημα, όπως υπολειτουργία του θυρεοειδούς.

Διαβάστε επίσης:

Πονοκέφαλος: 5 αιτίες που δε σας περνούν από το μυαλό
Καρκίνος του δέρματος: Δύο «ύπουλα» σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε