ΟΜΟΡΦΙΑ

Σπυράκια: Αιτίες που προκαλούν έξαρση

Σε κανέναν δεν αρέσει να έχει σπυράκια στο πρόσωπο ή στο σώμα, πόσο μάλλον όταν αυτά εμφανίζονται ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση.

Σπυράκια: Αιτίες που προκαλούν έξαρση

Είναι γνωστό ότι το στρες είναι συνήθως ο βασικός παράγοντας που εμφανίζονται σπυράκια "από το πουθενά", αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος αυτός.

Δείτε μερικές ακόμα συνήθεις αιτίες που μπορεί να εμφανίστηκε ξαφνικά ένα σπυράκι στο πρόσωπό σας.

Γυμνάζεστε και ιδρώνετε: Η υπερβολική εφίδρωση ειδικά όταν ασκείστε μπορεί να φράξει τους πόρους στην επιδερμίδα σας, γεγονός που οδηγεί σε ακμή. Τα ρούχα που φοράτε όταν γυμνάζεστε (ιδιαίτερα αν είναι εφαρμοστά) μπορεί επίσης να τρίβονται πάνω στο δέρμα σας και να επιδεινώνουν την ακμή. Να θυμάστε να κάνετε πάντα ντους μετά από έντονη άσκηση και να πλένετε το πρόσωπό σας με ειδικό σαπούνι για την ακμή για να κρατήσετε τους πόρους σας καθαρούς.

Χρησιμοποιείτε προϊόντα ομορφιάς που κλείνουν τους πόρους της επιδερμίδας σας: Πολλά προϊόντα περιέχουν συστατικά που φράζουν τους πόρους και ίσως δεν το γνωρίζετε. Προσπαθήστε να επιλέγετε προϊόντα με την ένδειξη "non-comedogenic" στην ετικέτα.

Δεν πλένετε το πρόσωπό σας αρκετά ή το πλένετε υπερβολικά συχνά: Ο καθαρισμός του προσώπου είναι σημαντικός για να αφαιρείτε την σκόνη, το μεϊκάπ και το φυσικό σμήγμα που παράγει το δέρμα και συγκεντρώνονται στους πόρους και τους κλείνουν. Αλλά αν πλένετε το πρόσωπό σας πολύ συχνά (πάνω από 2 φορές την ημέρα) τότε το αφυδατώνετε από τα φυσικά του έλαια, ενώ μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμούς και έξαρση σε δερματικές παθήσεις όπως τα σπυράκια.

Ξεχνάτε να βγάλετε το μεϊκάπ: Μερικές φορές οι γυναίκες αντιμετωπίζουν αυτήν τη διαδικασία ως μια "αγγαρεία" στο τέλος μιας ενδεχομένως κουραστικής ημέρας ή βραδιάς και την αναβάλλουν για το πρωί. Αυτό είναι λάθος. Αν κοιμάστε με το μεϊκάπ στο πρόσωπό σας, τότε είναι πολύ πιθανό να ξυπνήσετε με ένα σπυράκι.

Δεν καθαρίζετε τα βουρτσάκια με τα οποία βάζετε πούδρες και μεϊκάπ: Δεν είναι ανάγκη να το κάνετε συχνά, αλλά δεν πρέπει να το αμελείτε εντελώς. Τα πανάκια, τα βουρτσάκια και τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιείτε για να βάλετε το μεϊκάπ συγκεντρώνουν πολλών ειδών βακτήρια που έρχονται έτσι σε απευθείας επαφή με την επιδερμίδα και μπορεί να προκαλέσουν έξαρση στα σπυράκια.

Έχετε αλλεργία σε καθαριστικά προϊόντα ρούχων: Τα απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων και τα μαλακτικά υφασμάτων μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και να οδηγήσουν σε δερματίτιδα, την οποία ίσως την εκλάβετε λανθασμένα ως ακμή.

Έχετε περίοδο: Η παραγωγή ανδρογόνων υπερ-διεγείρει τους αδένες των φυσικών ελαίων της επιδερμίδας σας και μπορεί να προκαλέσει έξαρση σε σπυράκια ειδικά κατά μήκος του σαγονιού σας. Οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν ανακούφιση με τη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, αλλά θα πρέπει να συμβουλευτείτε σχετικά τον γιατρό σας πρώτα.

Διαβάστε επίσης:

Σπιτικές μάσκες για την λιπαρή επιδερμίδα

Τρία λάθη που κάνετε στην περιποίηση των φρυδιών

Η ιογενής λοίμωξη που προκαλεί το... brazilian και μεταδίδεται με το σεξ

Σπυράκια: Η μάσκα προσώπου που θα λατρέψετε!

Σπυράκια στο πέος: Τι σημαίνουν ανάλογα με το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα