ΟΜΟΡΦΙΑ

Σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε βαφή μαλλιών είχε διάσημη ηθοποιός. Δείτε τι έπαθε!

Στην εντατική του νοσοκομείου κατέληξε η γνωστή ηθοποιός Pauley Perrette, γνωστή και ως "Abby" στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά NCIS, όταν εκδήλωσε ξαφνικά αλλεργία σε βαφή μαλλιών και το κεφάλι της πρήστηκε, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.

Σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε βαφή μαλλιών είχε διάσημη ηθοποιός. Δείτε τι έπαθε!

Η ίδια ενημέρωσε για την κατάστασή της μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, όπου ανάρτησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία μαζί με ένα περιγραφικό σχόλιο για τα όσα της συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα.

yrjtfd

"Δεν ήμουν σίγουρη αν έπρεπε να το αναρτήσω στο Twitter αυτό, αλλά είναι σημαντικό. Σας φάνηκε το κεφάλι μου λίγο πρησμένο στο κόκκινο χαλί χθες βράδυ; Αποδεικνύεται ότι εκείνη τη στιγμή είχα μια επικίνδυνη αλλεργική αντίδραση σε βαφή μαλλιών. Παλεύω με αυτή την κατάσταση εδώ και ένα χρόνο, αλλά όσο πάει χειροτερεύει. Είναι μια αλλεργία που εκδηλώνεται σε ανθρώπους που βάφουν τα μαλλιά τους για πολλά χρόνια (όλοι γνωρίζετε ότι είμαι ξανθιά). Ήμουν στην Εντατική. Μόλις βγήκα από το νοσοκομείο και ήρθα σπίτι. Απαίσιο. Το κεφάλι μου πρήστηκε σαν πεπόνι. Αν εσείς, ή κάποιος που γνωρίζετε βάφει τα μαλλιά του, ειδικά σε μαύρο χρώμα, παρακαλώ ψάξτε στο google για "hair dye allergy". Μάθετε τα συμπτώματα. Μπορεί να αποβεί μοιραίο. Έχουν πεθάνει άνθρωποι. Στα αλήθεια".

fyjgf

Σύμφωνα με το Baylor College of Medicine News, δεν έχει σημασία η χρονική διάρκεια που χρησιμοποιεί κανείς το ίδιο προϊόν. Η αλλεργία σε αυτό είναι κάτι που μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε στιγμή.

Η δρ. Rajani Katta υποστηρίζει ότι μια από τις πιο κοινές αλλεργίες που βλέπει κατά καιρούς είναι αυτή σε βαφές μαλλιών. "Μπορεί να ξεκινήσει σαν μια ήπια αντίδραση, αλλά μπορεί να γίνει πολύ χειρότερο με την πάροδο του χρόνου και να εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία του σώματος", υποστηρίζει η ίδια.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ερυθρότητα του δέρματος και κνησμό (φαγούρα) στην γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο, το πρόσωπο, τα βλέφαρα, τον λαιμό και την πλάτη. Η χημική ουσία p-phenylenediamine (PPDA) είναι υπεύθυνη για αυτή την αλλεργική αντίδραση.

Η δρ. Ketts συμβουλεύει να επιλέγει κανείς προϊόντα που δεν περιέχουν αυτή την ουσία και να αναζητούν εκείνα που είναι "χωρίς αμμωνία" ή/και "100% φυσικά".

Διαβάστε επίσης:

Προβλήματα υγείας που φαίνονται στο δέρμα μας

Προσοχή: 7 «ύπουλα» συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Έφτιαξαν εμβόλιο για την αλλεργία στην οικιακή σκόνη