ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι 12 ιδανικές τροφές για τέλεια μαλλιά

Είμαστε ό,τι τρώμε και αυτό αντανακλάται στην εμφάνισή μας. Από την όψη της επιδερμίδας μέχρι την όψη των μαλλιών, η διατροφή είναι το απόλυτο όπλο ομορφιάς.

Οι 12 ιδανικές τροφές για τέλεια μαλλιά

Δείτε ποιες είναι οι 12 τροφές που μας παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε τα μαλλιά υγιή και λαμπερά.

1. Σολομός

2. Σαρδέλα

3. Πέστροφα

Αυτά τα ψάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, απαραίτητη για τη σύσταση των ινών της τρίχας. Επίσης, μας παρέχουν πολύτιμα Ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D, συστατικά που τρέφουν την επιδερμίδα του κρανίου.

4. Κοτόπουλο

Εκτός από πρωτεΐνες, περιέχει ψευδάργυρο, σίδηρο και βιταμίνη Β12. Τα συστατικά αυτά βοηθούν την τρίχα να αναπτυχθεί και προλαμβάνουν την τριχόπτωση.

5. Φακές

Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου, ψευδαργύρου και βιοτίνης, οπότε είναι μια καλή εναλλακτική για τους χορτοφάγους.

6. Αυγά

Περιέχουν πρωτεΐνες και μεταλλικά στοιχεία, όπως ο σίδηρος. Η έλλειψη σιδήρου συμβάλλει στην εκδήλωση της τριχόπτωσης.

7. Γλυκοπατάτα
Περιέχει βήτα καροτένιο, ένα συστατικό που το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α διατηρεί την τρίχα υγιή σε επίπεδο κυττάρων.

8. Καρότο

9. Βερίκοκο

Επίσης πλούσια σε βήτα καροτένιο.

10. Βατόμουρα

Τα αιμοφόρα αγγεία που παρέχουν θρεπτικά συστατικά στο θύλακα της τρίχας χρειάζονται τη βιταμίνη C και τα βατόμουρα είναι καλή πηγή του θρεπτικού συστατικού.

11. Σπανάκι

12. Μπρόκολο

Περιέχουν σίδηρο, βήτα καροτένιο, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ. Τα συστατικά αυτά τρέφουν το θύλακα της τρίχας και την επιδερμίδα του κρανίου.

Διαβάστε επίσης:

Περιποίηση επιδερμίδας: 3 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε από σήμερα κιόλας
Οι 3 πιο απρόσμενες μέθοδοι που θα διώξουν για πάντα την κυτταρίτιδα από πάνω σας
Δείτε τα λάθη που σίγουρα κάνετε στο πλύσιμο του προσώπου