ΟΜΟΡΦΙΑ

Γιατί το χτένισμα των μαλλιών γίνεται "μπελάς" μετά το ντους

Είναι γνωστό ότι αν δοκιμάσετε να χτενίσετε τα μαλλιά σας αμέσως μετά το ντους, τότε τις περισσότερες φορές οι τρίχες... ανταποκρίνονται στις εντολές σας και στέκονται τέλεια. Όταν όμως κάποιες φορές αφήσετε λίγη ώρα να περάσει μετά το ντους και δοκιμάσετε μετά να χτενιστείτε, τότε η... επιχείρηση στέφεται με αποτυχία.

Γιατί το χτένισμα των μαλλιών γίνεται "μπελάς" μετά το ντους

Αυτό συμβαίνει επειδή τα μαλλιά σας αποτελούνται από πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες απορροφούν το νερό και την θερμότητα και γίνονται περισσότερο εύκαμπτες.Αντιστοίχως, όταν αφυδατώνονται και κρυώνουν, χάνουν την ελαστικότητά τους.

Ένα κομμάτι κρέας είναι μαλακό και εύκαμπτο μόλις βγει από τη φωτιά, αλλά όταν κρυώσει στεγνώνει και γίνεται σκληρό και άκαμπτο, Ωστόσο, μόλις θερμανθεί ξανά, αποκτάει -έστω εν μέρει- την ελαστικότητά του.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τα μαλλιά σας. Ειδικά αν έχετε κυματιστά μαλλιά, το πρόβλημα είναι πιο έντονο, αφού, για να τα χτενίσετε με τον τρόπο που θέλετε, πρέπει να τα κρατάτε συνήθως ακίνητα και με ελαφρά πίεση για αρκετή ώρα.

Αν χτενίζετε τα μαλλιά σας όσο ακόμα είναι νωπά, η επιφανειακή τάση (δύναμη συνοχής) των μορίων του νερού κρατάει τις τρίχες στην θέση τους μέχρι αυτές να στεγνώσουν και οι πρωτεΐνες τους να γίνουν πιο άκαμπτες. Έτσι το χτένισμά σας "κάθεται" σωστά και διαρκεί για περισσότερες ώρες αφού οι πρωτεΐνες "κοκαλώνουν" στην θέση που εσείς επιθυμείτε και τις τοποθετήσατε (με το χτένισμα) εξ' αρχής.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί χρησιμοποιείτε με λάθος τρόπο το πιστολάκι των μαλλιών

Τα μαλλιά σας γίνονται κάθε μέρα πιο αδύναμα; Δείτε τι φταίει

Τα 4 αιθέρια έλαια για υγεία και λάμψη στα μαλλιά

"Λαδωμένα" μαλλιά; Τέσσερις λύσεις για να απαλλαγείτε εγγυημένα