ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα μαλλιά του άνδρα δείκτης για την υγεία του

Σκεφτήκατε ποτέ ότι το χρώμα των μαλλιών ή η επικίνδυνη αραίωση μπορεί να αποτελούν ένδειξη για την κατάσταση της υγείας του άνδρα;

Τα μαλλιά του άνδρα δείκτης για την υγεία του

Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε τρεις παράδοξες αλλά αντικειμενικές συσχετίσεις που αφορούν στη σχέση μεταξύ μαλλιών και υγείας στο ανδρικό φύλο.

1. Ξανθά ή κόκκινα μαλλιά

1hair

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι οι άνδρες με ανοιχτόχρωμα μαλλιά αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν Πάρκινσον σε σύγκριση με άνδρες που έχουν σκούρα μαλλιά. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι το ανοιχτό χρώμα των μαλλιών οφείλεται στις μικρότερες ποσότητες μελανίνης στον οργανισμό – η μελανίνη είναι μια χρωστική ουσία που προστατεύει το νευρικό σύστημα.

2. Άσπρα μαλλιά σε μικρή ηλικία

2hair

Ερευνητές από την Τουρκία διαπίστωσαν ότι τα γκρίζα μαλλιά στους νέους σχετικά άνδρες συνδέονται με την πρόωρη σκλήρυνση των καρωτίδων, βασική ένδειξη της καρδιοπάθειας.

3. Τριχόπτωση

3hair

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ντιούκ των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι οι άνδρες που χάνουν τα μαλλιά τους αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη. Η σχέση της τριχόπτωσης με αυτή τη μορφή καρκίνου εξηγείται πιθανότατα από τα αυξημένα επίπεδα ανδρογόνων στον οργανισμό.

Διαβάστε επίσης:

Από τι κινδυνεύετε ανάλογα με το σωματότυπό σας
Οκτώ λόγοι που δεν μπορείτε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά
Έγκαυμα από τον ήλιο: Αντιμετωπίστε το σε 5 βήματα