ΟΜΟΡΦΙΑ

Άσπρες τρίχες στο πρόσωπο και το σώμα; Τι μπορείτε να κάνετε

Άντρες και γυναίκες ακόμα και σχετικά νεαρής ηλικίας εμφανίζουν μεμονωμένες άσπρες τρίχες στο πρόσωπο ή το σώμα.

Άσπρες τρίχες στο πρόσωπο και το σώμα; Τι μπορείτε να κάνετε

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται λευκοτριχία και είναι ουσιαστικά μία διαταραχή του στελέχους της τρίχας που δεν έχει μελανίνη.

Μάλιστα, η μέθοδος ριζικής αποτρίχωσης ακόμα και με το πιο αποτελεσματικό λέιζερ αποτυγχάνει στην εξάλειψη του φαινομένου, λόγω της έλλειψης μελανίνης.

Η μέθοδος FUE που χρησιμοποιείται για την εμφύτευση μαλλιών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ριζική αποτρίχωση των μεμονωμένων λευκών τριχών.

Η αφαίρεση άσπρων τριχών με τη μέθοδο FUE δεν απευθύνεται σε ασθενείς με μαλλιά που έχουν αρχίσει να γκριζάρουν, διαδικασία που μέχρι στιγμής δεν μπορεί να ανακοπεί.

Ιδανικοί υποψήφιοι είναι όσοι έχουν μεμονωμένες άσπρες τρίχες σε περιοχές στο πρόσωπο ή το σώμα, όπως το πιγούνι, το μπικίνι, τα χέρια, αλλά και λίγες στο κεφάλι ή τους κροτάφους. Πώς γίνεται λοιπόν η αφαίρεση λευκών τριχών;

Ο πλαστικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής, με εξειδίκευση στη μεταμόσχευση μαλλιών εξηγεί: «Με ένα εργαλείο μικρής διαμέτρου που λέγεται punch και μοιάζει με στυλό δημιουργούμε μια μικρή οπή στο σημείο όπου βρίσκεται η λευκή τρίχα και την αφαιρούμε την ίδια στιγμή. Σε αντίθεση με τη μέθοδο που χρησιμοποιούν αρκετοί, όπως το τσιμπιδάκι εξαιτίας του οποίου η τρίχα βγαίνει πιο σκληρή, με το punch αφαιρείται όλος ο τριχικός θύλακος και όχι μόνο η ρίζα της τρίχας. Με αυτό τον τρόπο η τρίχα σταματά να αναπτύσσεται».

Ο Δρ Βεκρής θα παρουσιάσει την τεχνική εξαγωγής λευκών τριχών στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μεταμόσχευσης Μαλλιών στη Μαλαισία τον Οκτώβριο. Για τις ανάγκες της μελέτης του εφάρμοσε τη διαδικασία FUE σε 51 ασθενείς (8 άντρες, 43 γυναίκες) με λευκοτριχία (σε πρόσωπο, γένια, λαιμό και εφήβαιο). Η μέθοδος FUE είναι ελάχιστα επεμβατική, γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν αφήνει σημάδια. Στο 56,2% των ασθενών χρειάστηκε και δεύτερη συνεδρία.