ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι γιατροί προειδοποιούν για το Botox στους νέους

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν Βρετανοί ερευνητές στους νέους, προειδοποιώντας ότι το Botox είναι δυνατόν να εμποδίσει την ομαλή συναισθηματική τους ανάπτυξη, καθώς προκαλεί παράλυση των μυών του προσώπου, που «εκφράζουν» τα συναισθήματα.

Οι γιατροί προειδοποιούν για το Botox στους νέους

Μάλιστα, όλο και περισσότεροι νέοι κάτω των 25 φαίνεται πως καταφεύγουν στη μέθοδο του Botox, υιοθετώντας το ανέκφραστο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την Έλεν Κόλιερ, νοσοκόμα που ειδικεύεται σε θέματα αισθητικών επεμβάσεων και συμμετείχε στη μελέτη, οι εκφράσεις του προσώπου όχι μόνο εκφράζουν το συναίσθημα, αλλά μπορούν επίσης να το επηρεάσουν.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το χαμόγελο μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, ενώ οι εκφράσεις λύπης να την επιδεινώσουν.

«Ως ανθρώπινα όντα η ικανότητά μας να επιδεικνύουμε ένα μεγάλο εύρος συναισθημάτων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εκφράσεις του προσώπου. Αν κανείς εξαλείψει αυτές τις εκφράσεις σε μικρή ηλικία, μπορεί να ανακόψει τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά οι θεραπείες με φάρμακα όπως το Botox μπορεί να επιδρούν στο πώς μαθαίνουμε να νιώθουμε τα συναισθήματα και με δεδομένο αυτό ο πρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών, Ράχιβ Γκρόβερ, υποστήριξε ότι είναι ηθικά λανθασμένο να χορηγείται Botox σε εφήβους.