ΟΜΟΡΦΙΑ

Πιτυρίδα: Τρεις απλές τακτικές για να απαλλαγείτε άμεσα!

Μπορεί η πιτυρίδα να μην είναι επικίνδυνη, είναι όμως εξαιρετικά ενοχλητική. Οφείλεται συνήθως στην αυξημένη λιπαρότητα στην επιφάνεια του κρανίου και την επακόλουθη ανάπτυξη μυκήτων.

Πιτυρίδα: Τρεις απλές τακτικές για να απαλλαγείτε άμεσα!

Υπάρχουν τρεις απλές τακτικές που μπορείτε να υιοθετήσετε σήμερα κιόλας για να εξαφανίσετε την πιτυρίδα μια για πάντα.

1. Βιταμίνες

Η κατανάλωση τροφών με σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Α, Β και C είναι απαραίτητη για να παραμείνει υγιής η επιδερμίδα του κρανίου. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για την ομαλή κυκλοφορία του αίματος και την ανανέωση των κυττάρων, ενώ παράλληλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Ενδεικτικά, θα τα βρείτε στα βερίκοκα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τις φράουλες.

2. Καθαρισμός της χτένας

Στις χτένες και τις βούρτσες, όπως και σε κάθε άλλο αντικείμενο που χρησιμοποιούμε καθημερινά, συσσωρεύονται μικρόβια. Θα πρέπει να πλένουμε τις χτένες και τις βούρτσες με σαπούνι και στη συνέχεια να τις αφήνουμε για μισή ώρα σε ζεστό νερό με λευκό ξύδι.

3. Ειδικό σαμπουάν

Ο ψευδάργυρος είναι ένα συστατικό που βρίσκουμε σε αρκετά αντιπιτυριδικά σαμπουάν. Το μεταλλικό στοιχείο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες κι έτσι βοηθά να αντιμετωπιστούν οι λευκές νιφάδες που εμφανίζονται λόγω της ανανέωσης των κυττάρων.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε γιατί εμφανίζεται τελικά η πιτυρίδα
Γνωρίστε το νέο υπερ-συστατικό για δυνατά μαλλιά
Μαλλιά: Τα 4 ανησυχητικά σημάδια για την υγεία