ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι ιδανικές ασκήσεις για στητά οπίσθια! (φωτογραφίες)

Θέλετε να αποκτήσετε ονειρεμένους γλουτούς χωρίς νυστέρι; Το μόνο που χρειάζεται είναι να εντάξετε στο πρόγραμμα γυμναστικής σας μερικές απλές ασκήσεις.

Οι ιδανικές ασκήσεις για στητά οπίσθια! (φωτογραφίες)

Το σχήμα των γλουτών εξαρτάται από τρεις μύες –το μείζονα γλουτιαίο μυ, το μέσο γλουτιαίο μυ και το μικρό γλουτιαίο μυ– αλλά και από την ποσότητα λίπους που τους καλύπτει. Τόσο το περπάτημα όσο και το τρέξιμο γυμνάζουν τους γλουτιαίους μύες, όμως μπορείτε να επιλέξετε εξειδικευμένες ασκήσεις για να πετύχετε πιο γρήγορα θεαματικά αποτελέσματα.

1butt

Προσπαθήστε να κάνετε 3 σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε άσκηση, 3 φορές την εβδομάδα.

1. Καθίσματα

2butt

Μπορείτε να πετύχετε μεγαλύτερη αύξηση της μυϊκής μάζας των γλουτών χρησιμοποιώντας βαράκια σε αυτήν την άσκηση. Το κλειδί βρίσκεται στη σωστή στάση του σώματος: κρατήστε τα πέλματα σε παράλληλη θέση, σε απόσταση ίση με το άνοιγμα των ώμων.

2. Καθίσματα με μπάλα

3butt

Η μπάλα θα σας βοηθήσει να κρατήσετε καλύτερη ισορροπία μέχρι να συνηθίσετε την άσκηση. Στηρίξτε τη μπάλα στη μέση σας και κάντε τα καθίσματα χωρίς τα γόνατα να περνούν μπροστά από τα δάχτυλα των ποδιών.

3. Έκταση του ποδιού μπροστά

4butt

Εκτός από τους γλουτούς, η άσκηση αυτή τονώνει τους μηρούς και τις γάμπες. Τα πέλματα θα πρέπει αρχικά να βρίσκονται σε παράλληλη θέση, σε απόσταση ίση με το άνοιγμα των γοφών.

4. Έκταση του ποδιού πίσω

6butt

Πρόκειται για την ίδια άσκηση, μόνο που η έκταση γίνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και οι δύο αυτές ασκήσεις ενισχύουν την ευελιξία των γοφών και βοηθούν να αποκτήσετε σωστή στάση σώματος.

5. Ανύψωση ποδιού με μπάλα

7butt

Ισορροπήστε μπρούμυτα επάνω στη μπάλα και κάντε εναλλάξ ανύψωση κάθε ποδιού. Εκτός από τους γλουτούς, θα γυμνάσετε επίσης τους ώμους και τους κοιλιακούς. Όταν συνηθίσετε την άσκηση, προσπαθήστε να σηκώνετε και τα δύο πόδια ταυτόχρονα.

6. Γέφυρα

8butt

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα και τα πέλματα σε απόσταση ίση με το άνοιγμα των γοφών. Σηκώστε σιγά-σιγά τη λεκάνη, σφίγγοντας τους γλουτούς.

7. Ανύψωση του ποδιού στο πλάι

9butt

Ξαπλώστε στο πλάι και σηκώστε το ένα πόδι τεντωμένο, κρατώντας το σώμα σε ευθεία.

8. Η στάση του δρομέα

11butt

Κρατήστε το σώμα σε ευθεία και φέρτε το κάθε πόδι εναλλάξ προς τα εμπρός. Με την άσκηση αυτή, θα γυμνάσετε επίσης τους ώμους. Κρατήστε τους κοιλιακούς μύες σφιγμένους για να μην τραυματίσετε τη μέση σας.

Διαβάστε επίσης:

Κυτταρίτιδα τέλος με αυτές τις 10 απλές ασκήσεις
Αυχενικό σύνδρομο: Τρεις εύκολες ασκήσεις που ανακουφίζουν τον πόνο
Οι ασκήσεις που θα σας σώσουν από την ακράτεια! (video)